of 59108 LinkedIn

Sluit Omgevingsloket Online veilig aan via Digikoppeling vóór 1 juli 2017

Reageer

In een eerder nieuwsbericht hebben we je geïnformeerd dat Omgevingsloket online geen xml-bestanden meer stuurt per e-mail met ingang van 1 juli 2017. Daarnaast ontvang je per 16 januari het Burgerservicenummer niet meer in de PDF-bestanden. Vind je deze informatie belangrijk en wil je die blijven ontvangen? Sluit dan Omgevingsloket online aan via Digikoppeling.

Vanuit de wet bescherming persoonsgegevens mogen bijzondere persoonsgegevens niet gepubliceerd worden
Om de kans te verkleinen dat bijvoorbeeld het Burgerservicenummer via internet gepubliceerd wordt, heeft Omgevingsloket online dit Burgerservicenummer verwijderd van de PDF van de ingediende aanvraag. Deze maatregel is op 16 januari 2017 ingegaan. Bevoegd gezag en aangesloten organisaties moeten bij een particuliere aanvraag op een andere manier het Burgerservicenummer opzoeken. Bij een digitale aanvraag kun je het nummer vinden in het xml-bestand op de ftp-server.

 

Daarnaast levert Omgevingsloket online in het kader van de strengere beveiligingseisen van de overheid per 1 juli 2017, de xml-bestanden niet meer als bijlage bij een e-mail wanneer een burger of bedrijf een vergunningsaanvraag digitaal indient. De xml-bestanden zijn dan alleen aanwezig in de berichten die via Digikoppeling worden geleverd. Digikoppeling is een standaard die veilige en betrouwbare berichtuitwisseling garandeert.

 

Om het proces rondom de vergunningsaanvragen via Omgevingsloket online vlot te laten lopen, adviseren wij om aan te sluiten via Digikoppeling
Als je gebruik maakt van Digikoppeling, worden de vergunningsaanvragen automatisch doorgestuurd naar de aangesloten vergunningen applicatie. Je hoeft dan geen handmatige stappen uit te voeren zoals bij de uitwisseling via e-mail. Een ander voordeel is dat je ook een zaaksysteem kunt koppelen om de documenten op te slaan via de KING standaard Zaak- en document services.

Onze accountmanagers Anne-Christin Rosenberg en Harry Schouten vertellen je graag meer over onze mogelijkheden voor Digikoppeling. Neem hier contact met ze op.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers