of 59100 LinkedIn

Publieksprijs GemeentePioniers voor gemeente Almelo

Reageer

Op Valentijnsdag reikte GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, waren 5 gemeenten genomineerd volgens het meetinstrument van de GemeentePioniers. De aanwezigen gaven gemeente Almelo veruit de meeste rode rozen. Daarmee is de app iGeboorte+ verkozen tot leidend voorbeeld op het gebied van online dienstverlening.

Digitale geboorteaangifte grensverleggend

In het Almelose ziekenhuis ZGT kunnen kersverse ouders digitaal aangifte doen van de geboorte van hun kind. Daarvoor zijn twee iPads beschikbaar. Deze zijn voorzien van een speciale pen, waarmee de kersverse ouders een elektronische handtekening onder de aangifte kunnen zetten. De aangifte komt in de werkstroom van de ambtenaar terecht die deze eenvoudig kan verwerken. De (elektronische) handtekening wordt onder de geboorteakte geplaatst. De ouders hoeven dan ook niet meer naar het stadhuis of geboorteloket in het ziekenhuis.

 

Afbeelding 

 

Leidend voorbeeld innovatieve dienstverlening

Almelo is de eerste gemeente in Nederland die dit samen met het ziekenhuis en PinkRoccade Publiekszaken in de praktijk heeft gebracht. Tijdens de ontwikkeling en uitvoering zijn letterlijk de randen van de wet opgezocht. vanuit Zowel de gemeente, het ziekenhuis als PinkRoccade hadden hierbij steeds optimale dienstverlening aan burgers centraal staan. Denk hierbij ook aan termen als gastvrijheid en gebruiksvriendelijkheid.

 

Gemeenten zoals Bergen op Zoom, Goes en Hardenberg, volgen dit voorbeeld al. Andere gemeenten komen in Almelo kijken hoe het werkt en hebben plannen om dit ook op korte termijn te implementeren. Deze publieksprijs is dus meer dan terecht in handen van gemeente Almelo, een leidend voorbeeld op het gebied van online dienstverlening, gevallen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers