of 59232 LinkedIn

Na iSamenleving CORV is ook iSamenleving REGIE operationeel

Reageer

Zo’n 35 gemeenten zijn gestart met het implementeren van iSamenleving REGIE waarmee burgers, vaak door wijkteams, worden ondersteund bij enkelvoudige en meervoudige problemen binnen het sociaal domein. Een aantal gemeenten is inmiddels ook live. De eerste ervaringen laten een positief beeld zien. Zo’n 60 gemeenten zijn per 1 januari al live gegaan met iSamenleving CORV.

Met iSamenleving CORV realiseerden zij de verplichte aansluiting op de Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV, Jeugdwet), de voorziening van het ministerie van Veiligheid en Justitie waarmee berichten worden uitgewisseld tussen het gemeentelijk domein en het justitieel domein. Zij kunnen met iSamenleving CORV berichten van de Raad voor de Kinderbescherming, Justitie en Politie worden verwerkt, en verzoeken tot onderzoek verzenden naar de Raad voor de Kinderbescherming.

 

Met iSamenleving REGIE kunnen enkelvoudige signalen en meldingen van een burger worden geregistreerd, en kan ook de voortgang van (complexe) cases voor gezinnen worden bewaakt. Binnen een casus kan de situatie in beeld worden gebracht (zelfredzaamheid). Van daaruit kan een medewerker direct een gezinsplan opstellen met afspraken en acties. iSamenleving informeert betrokken medewerkers proactief over relevante wijzigingen waarmee wordt voorkomen dat zij zelf moeten zoeken naar mogelijk nieuwe informatie. iSamenleving biedt uitgebreide mogelijkheden voor het autoriseren van gebruikers, zodat zij alleen de informatie kunnen zien en bewerken waarvoor zij geautoriseerd zijn. Vanzelfsprekend kunnen met iSamenleving REGIE ook de CORV-berichten worden ontvangen en verstuurd.

 

iSamenleving wordt geleverd vanuit de PinkPrivateCloud (PPC) en koppelingen met de applicaties die de gemeente gebruikt. Een medewerker kan bijvoorbeeld personen selecteren uit de GBA en informatie van cliënten uit CiVision Samenlevingszaken raadplegen binnen iSamenleving, uiteraard alleen met de juiste autorisaties. Ook kan een medewerker in iSamenleving een proces opstarten binnen CiVision Samenlevingszaken waarmee vervolgens een product of voorziening wordt gerealiseerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl