of 59108 LinkedIn

Meldplicht datalekken vanaf 2016 actief

Reageer

Vanaf 1 januari 2016 wordt het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Deze wet betreft zowel grootschalige (cyber)inbraak incidenten als diefstal van bijvoorbeeld laptops of USB-sticks. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kan naast een officiële waarschuwing met deze wijziging ook overgaan tot het uitdelen van boetes als organisaties zich niet aan de wet houden. Waarschijnlijk heeft u daar als gemeente al de nodige voorbereidingen voor getroffen, maar wat betekent dit voor de communicatie met ons?

Vanuit onze ISO27001 certificering zijn onze processen reeds ingericht op een strak informatiebeveiligingsbeleid. Dit geldt zowel voor onze interne systemen als onze diensten die wij bijvoorbeeld vanuit de Pink Private Cloud leveren. Echter zullen we zowel intern als extern een aantal werkwijzen gaan aanpassen zodat gegevens altijd op een zeer veilige manier worden uitgewisseld. Dit betekent bijvoorbeeld dat uitwisseling van gegevens via e-mail niet altijd veilig genoeg is en we zullen vragen om informatie in een aantal gevallen op een andere manier uit te wisselen. Berichtgeving over de wijzigingen en verdere maatregelen die wij treffen op dit vlak zal binnenkort op het dKOC worden gepubliceerd. Daarnaast zal er een bericht uitgaan naar onze hoofd contractpersonen. Houd deze kanalen dus in de gaten!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers