of 59250 LinkedIn

Maasdriel als 100e gemeente aangesloten op het Nieuw HandelsRegister (NHR)

Reageer
De gemeente Maasdriel is aangesloten op het Nieuw HandelsRegister (NHR) via Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government. Met deze aansluiting beschikt de gemeente over real-time bedrijfsgegevens afkomstig van de Kamer van Koophandel (KvK). Voor PinkRoccade Local Government is het de 100e NHR-aansluiting.

In het NHR worden alle mutaties van bedrijven, zoals een verhuizing of faillissement, geregistreerd en direct beschikbaar gesteld aan afnemers.  Via de koppeling met Makelaarsuite krijgen gemeentelijke afdelingen zoals Belastingen en Vergunningen direct toegang tot deze landelijke voorziening van de KvK. Dankzij de koppeling zijn de binnen de gemeente gebruikte bedrijfsgegevens altijd actueel en betrouwbaar. Hierdoor wordt het uitvoeren van processen een stuk efficiënter.

 

Zelf gegevens opvragen via Makelaarsuite
Voorheen kregen gemeenten periodiek een bestand met updates van bedrijfsgegevens toegestuurd door de KvK. Deze moest dan handmatig worden ingeladen in de systemen. Door de koppeling kan de gemeente Maasdriel gegevens over bedrijven direct uit het NHR opvragen. Jos van Dillen, teammanager bij de gemeente Maasdriel: “De kwaliteit van onze gegevens zal toenemen. Dit zal de dienstverlening richting onze inwoners en bedrijven nog verder verbeteren.”


Real-time gegevens als basis van werkprocessen
Gemeenten staan voor een grote uitdaging om hun ICT-infrastructuur aan te sluiten op landelijke voorzieningen zoals die van de KvK. Stefan Kuijpers, Product Manager bij PinkRoccade Local Government: “Het gebruik van gegevens afkomstig uit de landelijke voorzieningen moet worden geïntegreerd in alle werkprocessen. De focus ligt hierbij nog te veel op techniek, terwijl het in onze ogen juist moet gaan om de toegevoegde waarde van de nieuwe gegevens. Met Makelaarsuite nemen wij de complexiteit van de integratie weg en bieden wij een bewezen en goed werkende oplossing.”

 

DSC00229_Fotor _Collage

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie is er voor jou

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl