of 59054 LinkedIn

ICT-werkervaringsplek beschikbaar voor mensen in de bijstand

Reageer

PinkRoccade Local Government gaat vanaf september een werkplek aanbieden op de Servicedesk bij de businessunit Samenlevingszaken. Mensen die een bijstandsuitkering hebben en graag in de ICT aan het werk willen, kunnen zo in een half jaar specifieke vaardigheden opdoen. Dit kan ze helpen bij het verder zoeken naar een baan. Het is de bedoeling dat de komende maanden meer plekken worden gecreëerd bij het ICT-bedrijf uit ’s-Hertogenbosch.

Het project van PinkRoccade Local Government is gestart in samenwerking met Weener XL, het werkbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Weener XL zoekt samen met UWV naar geschikte kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om mensen kennis te laten maken met en ervaring te laten opdoen in de ICT-sector. De werkplek wordt in eerste instantie aangeboden met behoud van uitkering met het doel om op termijn voor bepaalde tijd een contract aan te bieden bij PinkRoccade. Het project is beschikbaar voor alle leeftijden en gradaties.

 

‘Waardevolle stap richting duurzame toekomst’

Yvonne Mandemaker, directeur afdeling Werk en Ontwikkeling Weener XL: “PinkRoccade zorgt ervoor dat kandidaten vanuit een echt dienstverband relevante kennis en kunde opdoen binnen de ict. Ze stromen dus uit de uitkering en verstevigen daarbij hun arbeidspositie aanzienlijk. Dit is een waardevolle stap richting een duurzame toekomst.”

 

‘Mismatch Nederlandse arbeidsmarkt’

De werkervaringsplek wordt op de afdeling van Patrice van Geffen, manager van de businessunit Samenlevingszaken, gecreëerd. Van Geffen: ‘Uit onderzoek blijkt dat de mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt hoog is. Er is vooral vraag naar ICT’ers en technici op  MBO- of HBO-niveau. Door deze plek aan te bieden, willen we hier iets aan doen. Er zitten veel mensen in de bijstand die een zetje in de rug kunnen gebruiken door praktische werkervaring op te doen. Door ze een half jaar op te leiden, hopen we deze mensen meer perspectief te bieden en kunnen we als bedrijf maatschappelijk gezien ons steentje bijdragen.’

Meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen leest u hier

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers