of 59108 LinkedIn

iBurgerzaken gereed voor mobiel gebruik

Reageer

De afgelopen jaren heeft ICT een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De smartphone en tablet zijn een verlengstuk van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24x7 inzetten. De burger verwacht dat de dienstverlening van de overheid meegaat in deze ontwikkeling, zodat zij niet meer naar het gemeentehuis hoeft om producten en diensten af te nemen. Liefst op elke moment en waar dan ook.

Met het ontstaan van de dit zesde zintuig zijn apps de nieuwe standaard geworden. Uiteraard heeft dat ook grote consequenties voor de technologie die eraan ten grondslag ligt. Vanuit die wetenschap ontwikkelt PinkRoccade Local Government al haar (toekomstige) oplossingen als apps, en meer specifiek als webbased apps. We scharen ze onder de noemer gemeenteapps.

 

Compleet digitaal antwoord

Gemeenten kunnen volop meeprofiteren van deze technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Door oplossingen in de vorm van apps te gebruiken, creëren ze nieuwe kansen in de gemeentelijke dienstverlening.

 

Deze gemeenteapps nemen de ambtenaar werk uit handen, vereenvoudigen het beheer en onderhoud, zijn schaalbaar in te zetten, eenvoudig koppelbaar, laten de burger administratieve taken overnemen, zijn veilig en stabiel, ingericht op samenwerkingen... Kortom, de app biedt een compleet en digitaal antwoord op de gemeentelijke dienstverlening van de toekomst.

 

shutterstock_149586458.jpg

 

Altijd en overal goed te lezen

De gemeenteapps zijn via een internetbrowser beschikbaar en daardoor direct te gebruiken op welke tablet, laptop of (nieuw uit te komen) smartphone dan ook. Ze stellen geen andere eisen aan de lokale omgeving van de gebruiker dan het beschikbaar hebben van een browser. Het bereik is daarmee oneindig groot en het onderhoud goedkoop.

 

Een ander voordeel van onze gemeenteapps is dat ze responsive zijn ontworpen. Dit betekent dat de app zich automatisch aanpast aan het scherm en meeschaalt met de resolutie van het device. Responsive design zorgt niet alleen voor een verhoging van de leesbaarheid en bereikbaarheid, het heeft ook een vergroting van het gebruiksgemak.

 

Hét voorbeeld is iBurgerzaken!

Over iBurgerzaken is al veel gezegd en geschreven. Het zal u niet verbazen dat dit gemeenteapps zijn. Sterker nog, het zijn de eerste apps van PinkRoccade Local Government die passen binnen dit concept. Het zijn ook de eerste apps die zo breed in gemeenteland worden gebruikt.

 

De apps uit Selfservice Package 1 (Burgerlijke Stand: huwelijk, geboorte, overlijden) zijn binnenkort ook allemaal responsive. De apps uit Selfservice Package 2 (Verblijf en Adres, Rijbewijzen en Reisdocumenten) zijn direct ontwikkeld vanuit het mobile first development principe. Dit betekent dat het ontwerp plaatsvindt op basis van het kleinst mogelijke scherm. Doordat op het scherm van de smartphone veel minder informatie past dan op het scherm van een laptop, wordt het ontwerp zo ingezet dat de elementen met de hoogste prioriteit bovenaan komen te staan.

 

Meer informatie over iBurgerzaken

Kortom alle apps van iBurgerzaken zijn nu beschikbaar voor alle mobiele apparaten conform de responsive design eisen. Leuker en gemakkelijker kunnen we het niet maken! Met dank aan ons jong technische architecten team.

Mat Keijers, Product Manager Burgerzaken

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers