of 59100 LinkedIn

GemeentePioniers awards: iBurgerzaken bij genomineerden

Reageer

Volgende week dinsdag reiken De GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, hebben 5 gemeenten het hoogst gescoord volgens het meetinstrument van De GemeentePioniers. Hierbij 2 klanten en producten van iBurgerzaken: gemeente Almelo met digitale aangifte geboorte en gemeente Lingewaard met digitale aangifte verhuizen. Op wie stem jij?

2 awards: juryprijs & publieksprijs

Bij de totstandkoming van de genomineerden zijn de volgende criteria leidend geweest: toegankelijk, laagdrempelig, vraaggestuurd, proactief, herhaalbaar. Daarnaast zijn er bonuspunten toegekend voor het bijhouden van gebruikersaantallen, voor kostenbesparingen en voor snelheid.

Volgende week worden een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. De laatste is voor de gemeente die door het publiek is verkozen tot leidend voorbeeld inzake online dienstverlening. Help jij ons aan de overwinning? Stem jij op de digitale geboorte aangifte of op de digitale aangifte verhuizen? Kies jij voor iGeboorte of voor iVerblijf & Adres? Ofwel gaat jouw stem naar de gemeente Almelo of de gemeente Lingewaard?

 

Almelo – digitale aangifte geboorte

In de gemeente Almelo kunnen ouders de compleet digitaal aangifte van geboorte doen in het ZGT. Er is sprake van een volledig digitale geboorteaangifte op locatie. Er zijn twee ipads in het ziekenhuis. De kersverse ouders kunnen op de iPad ter plekke de geboorteaangifte van hun pasgeboren kind doen. Een tochtje naar het stadhuis is niet meer nodig.

 

Lingewaard – digitale aangifte verhuizen

Inwoners van Lingewaard kunnen al sinds 2007 digitaal hun verhuizing doorgeven aan de gemeente, deze aangifte was echter slechts ten dele gedigitaliseerd. Sinds eind 2015 is nu het volledige proces gedigitaliseerd, waardoor de inwoner met één muisklik op de juiste plek is en binnen enkele minuten het proces kan afronden. 

 

Bekendmaking tijdens Digital Innovation Date 2017

Deze awards worden uitgereikt op dinsdag 14 februari tijdens de Digital Innovation Date 2017. Zien we je daar? Dan vieren we samen de nominatie en hopelijk ook dat we de award(s) hebben gewonnen...

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers