of 59100 LinkedIn

Eerste CORV-koppeling werkt

Reageer

Techniek gereed voor berichtenuitwisseling jeugdzorg

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, heeft als eerste de koppeling met de CORV (Collectieve Opdracht Routeer Voorziening) van het ministerie van Veiligheid en Justitie gerealiseerd. Dit maakt berichtenuitwisseling mogelijk tussen gemeenten en het justitieel domein. Op 1 januari 2015 moeten alle gemeenten via de CORV aangesloten zijn op het berichtenberkeer van justitiepartijen over jeugdigen.

Tegengaan van recidive
In het nieuwe jeugdstelsel krijgen gemeenten en justitiële organisaties verschillende verantwoordelijkheden bij de uitvoering van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Er is één gezamenlijke opgave: het tegengaan van recidive en het bevorderen van een veilige omgeving voor jeugdigen om te kunnen opgroeien. Efficiënte en effectieve informatie uitwisseling tussen betrokken partijen is daarbij essentieel. De Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) regelt hierin het (formele) berichtenverkeer. De koppeling tussen MakelaarSuite van PinkRoccade Local Government en de CORV is een belangrijke eerste stap, die het gemeenten mogelijk maakt om op 1 januari daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Lastige klus
Bart Geerdink, projectleider CORV bij King: ‘PinkRoccade Local Government heeft hiermee een belangrijke stap gezet om het berichtenverkeer via CORV gedaan te krijgen. Dat de vaart er zo in zit, wekt vertrouwen als het gaat om de tijdige aansluiting van gemeenten. Heel belangrijk, want het is een lastige klus voor gemeenten.’

Keuzes maken
De volgende stap is het testen van de koppeling bij pilotgemeente Waalwijk. Erleyne Brookman, salesmanager samenlevingszaken bij PinkRoccade Local Government: ‘De techniek is één, maar daarmee ben je er nog niet. Samen met Waalwijk en andere gemeenten bepalen we welke keuzes gemaakt moeten worden in de jeugdzorgprocessen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers