of 59108 LinkedIn

Digitaal aangifte doen met iOverlijden volgens uitvaartverzorgers

Digitaal aangifte doen met iOverlijden volgens uitvaartverzorgers
Reageer

Sneller, beter én kostenbesparend. Met de app iOverlijden kan dat

Tijd- en kostenbesparing. Dat zijn voor uitvaartverzorgers twee grote voordelen van het werken met de app iOverlijden. Zeker nu een ‘natte handtekening’ niet meer nodig is en alles digitaal afgehandeld kan worden. DELA en Monuta werkten mee aan de pilot in de gemeente Waalwijk en vertellen over hun ervaringen. ‘Met iOverlijden hebben we de dienstverlening richting nabestaanden aanzienlijk verbeterd.’

                        

“Met iOverlijden hebben we de dienstverlening richting nabestaanden aanzienlijk verbeterd.”

Angela van Oirschot, Monuta

 

Hoe sneller het uitreksel van overlijden bij de nabestaanden is, hoe beter. Dit uitrekstel hebben zij immers nodig om het overlijden door te geven aan alle organisaties die ernaar vragen: banken, notarissen, woningbouwcorporaties, telefoonproviders, et cetera. Doirean Batens, regio-assistente ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk: ’Voorheen ging er wel wat tijd overheen voordat we het uitreksel konden aanleveren. We moesten ervoor naar het gemeentehuis, waar we ter plekke alle informatie aanleverden en de handtekening plaatsten. iOverlijden zorgt ervoor dat we alles digitaal kunnen aanleveren. En sinds 1 juli jongstleden is de gang naar het gemeentehuis helemaal niet meer nodig; we loggen in met eHerkenning – een soort DigiD voor bedrijven – en ondertekenen is niet meer nodig. Dat is opnieuw een grote stap voorwaarts, die helemaal aansluit bij de snelheid die consumenten vandaag de dag verwachten van dienstverleners. Voor ons is het prettig dat wij nu volledig tegemoet kunnen komen aan die wensen en verwachtingen. In veel gevallen kunnen we het uitreksel al binnen een dag na het overlijden opleveren.

 

Lees verder in de klantcase

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers