of 59232 LinkedIn

Co-creatie met Dimpact leidt tot unieke innovatie

Medewerkers van Burgerzaken wikkelen met de geïntegreerde oplossing aangiftes en aanvragen van burgers met één systeem af. Uiteraard profiteren de Dimpact-gemeenten én hun meer dan één miljoen burgers daarnaast van de selfservice-voordelen van iBurgerzaken.

Afbeelding

 

Unieke samenwerking tussen een groep gemeenten én twee leveranciers

Het startpunt van de samenwerking ligt in 2013. Vervolgens heeft de werkgroep de belangen van alle Dimpact-lidgemeenten behartigd. Zij heeft zich gebogen over de eisen, wensen en functionaliteit en een positief advies uitgebracht in oktober 2015. Aansluitend is de oplossing in de praktijk getoetst door de pilotgemeenten Emmen en Zwolle. En afgelopen week is de definitieve goedkeuring afgegeven. De cirkel is hiermee rond, wat betekent dat we nu daadwerkelijk gaan uitrollen!

 

Dat we trots mogen zijn op wat we bereikt hebben blijkt ook uit de nominatie voor de Computable Awards in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid: "De jury is van mening dat deze burgerzakenoplossing een mooi voorbeeld is van hoe gemeenten de totstandkoming en inkoop van ICT-oplossingen gezamenlijk kunnen vormgeven. Een geslaagd traject en een voorbeeld van co-creatie met meerdere klanten en leveranciers.", aldus juryvoorzitter Drs. Fred Bons.

 

Klaar voor de toekomst

Ik ben trots op alle betrokkenen. Dit project zal een voorbeeld zijn voor vele gemeentelijke ICT-projecten. De standaard is geboren. Niet alleen andere gemeentelijke zaaksystemen en taakspecifieke systemen gaan dit nieuwe concept volgen, er zal steeds vaker sprake zijn van integratie en samenwerking tussen meerdere leveranciers.

 

Co-creatie is daarbij de sleutel tot succes. Van belang is dan om samen te werken als partners met dezelfde doelen. Dus geen klant-leverancier verhouding. Geen juridische contracten. Maar in de praktijk samen aan de slag. En daarbij zullen ook de eindgebruikers een belangrijke rol innemen.

Nieuwsgierig? Kom naar het ‘Dimpact Congres 2016 - Coöperatieve kracht; samenwerking loont!’ op 17 november in Tiel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl