of 59100 LinkedIn

Burgerzakendomein innoveert fundamenteel met selfservice en zaakgericht werken

Reageer

Dimpact realiseert zaakgerichte burgerzaken met Atos en PinkRoccade

Intergemeentelijk samenwerkingsverband Dimpact komt als eerste met een zaakgericht burgerzakensysteem dat als plug-in geïntegreerd is in het zaaksysteem. Enthousiasme van de Dimpact-lidgemeenten over dit concept heeft begin juli jl. geleid tot opdrachtverstrekking door Dimpact. De combinatie Atos en PinkRoccade Local Government gaat de opdracht uitvoeren.

Afbeelding

 

Plug-in op Atos zaaksysteem
Uitgangspunt voor Dimpact was een zuiver zaakgerichte oplossing. Dit in tegenstelling tot de traditionele burgerzakenmodules in de vorm van een taakspecifieke (‘losse’) backoffice-applicatie. Hiervoor is de mGBA-optie uit het bestaande contract met Atos gelicht. Het bijzondere zit in het feit dat Dimpact de burgerzakenmodules als plug-in op haar reeds verworven Atos zaaksysteem (de Atos e-Suite) laat onderbrengen. Op deze wijze wordt de moderne BRP-architectuur geïntegreerd met de visie van zaakgericht werken, zoals ook het uitgangspunt was bij de modernisering Gemeentelijke Basis Administratie (mGBA).

 

Voordelen voor gemeenten
Integratie van het zaaksysteem met een burgerzakensysteem biedt gemeenten diverse voordelen, zoals meer flexibiliteit, uniforme werkwijze voor alle diensten, enkelvoudig beheer, meer transparante dienstverlening, integrale managementinformatie en integrale digitale dossiervorming. Zo komen alle zaken, ook die burgerzaken betreffen, centraal en overzichtelijk bij elkaar. De gemeente kan op deze wijze uniform zaakgericht werken in de organisatie.

 

Tijd- en locatieonafhankelijk
De oplossing van Atos en PinkRoccade is (gebaseerd op) de burgerzakenoplossing van PinkRoccade ‘iBurgerzaken’ waarbij gebruiksvriendelijke selfservice door burger en ondernemer centraal staat. Inwoners kunnen 24 x 7 burgerzaken regelen vanaf elke locatie. Processtappen worden maximaal door de klant zelf(standig) uitgevoerd. Dit biedt mogelijkheden voor besparingen op de bedrijfsvoeringskosten van gemeenten. Een ander voordeel is het feit dat de functionaliteit onafhankelijk van het beschikbaar komen van de BRP in gebruik kan worden genomen. Zolang de landelijke voorziening van de BRP nog niet beschikbaar is, blijft de koppeling met het oude GBA-netwerk bestaan.

 

Geavanceerde techniek
De functionaliteit van iBurgerzaken van PinkRoccade wordt geïntegreerd binnen de Atos e-Suite. Hiervoor is een plug-in framework in de Atos e-Suite gerealiseerd. De processen van iBurgerzaken maken integraal onderdeel uit van de Atos e-Suite processen, waardoor zij optimaal gebruik kunnen maken van de reeds in de e-Suite aanwezige functionaliteiten als zaaksturing, archivering, documentgeneratie en beheer. Tevens wordt, daar waar mogelijk, gebruik gemaakt van één beheeromgeving en wordt de autorisatie op elkaar afgestemd, zodat de gebruiker niet tweemaal hoeft in te loggen. De Atos e-Suite wordt voor gegevensuitwisseling op basis van de standaard StUF- adapters gekoppeld met iBurgerzaken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers