of 59100 LinkedIn

Burgers en gemeenten: samen in control

Reageer

Ontwikkelingen in de digitale revolutie gaan razendsnel. Burgers vragen steeds meer online toegang tot de producten en diensten van hun gemeente. Producten en diensten die niet alleen snel en gebruiksvriendelijk, maar ook kloppend dienen te zijn. En waarover de burger altijd in control is! Het is een ontwikkeling die ook de taken van belastingambtenaren sterk doet veranderen.

Zoals de focus van de werkzaamheden die steeds meer komt te liggen op het managen van die datastromen en het herkennen van de onderliggende verbanden ervan. Waarbij steeds vaker de vragen van de individuele burger worden afgewikkeld door klantencontactcentra in plaats van de belastingtelefoon. En het is ook de burger zelf die meer verantwoordelijkheden krijgt over zijn of haar gegevens in de databestanden van hun woonplaats. Een ontwikkeling die bijvoorbeeld zal leiden tot een forse daling van het aantal WOZ klachten. Wat weer bijdraagt aan een betere relatie tussen de gemeente en haar burgers. Deze efficiëntie biedt ook kansen tot verdere samenwerking tussen de gemeenten onderling. Want door schaalvergroting van de beschikbare data worden langjarige ontwikkelingen nog meer inzichtelijk en worden beleidsvraagstukken makkelijker te analyseren en te voorspellen. Een optie die bovendien leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing voor de deelnemende gemeenten.

 

Bekijk hier de video:

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers