of 59054 LinkedIn

Burgers en bedrijven eisen betrouwbaarheid van een overheidsorgaan

Reageer

Gemeente Stein over naar de cloud

 

                                             

“Nu we de stap naar de cloud hebben gezet kunnen we ons volledig richten op dienstverlening richting burgers en bedrijven.”

Erik Hoffman, programmamanager, gemeente Stein

 

'Gemeente Stein is niet zo’n grote gemeente en er komen veel nieuwe taken op ons af. Daarom hebben we besloten ons alleen nog bezig te houden met onze core business: dienstverlening richting burgers en bedrijven. Inwoners willen graag 24/7 bereikbaarheid en zoveel mogelijk zelf regelen. Nu we de stap naar de cloud hebben gezet kunnen we ons daar volledig op richten. Ook de ontwikkeling van de ICT-beheerskosten is een argument voor outsourcing.’, zegt Erik Hoffman, programmamanager bij de gemeente Stein.

Datacenter - shutterstock_95662684.jpg  

 

De oplossing

PinkRoccade Local Government bracht alle applicaties onder in de Pink Private Cloud. Daarvoor ontwikkelde de organisatie een Midoffice-oplossing en deze werd samen met de bestaande iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) als eerste in de cloud gezet. Pink Private Cloud omvat het huisvesten van de hardware, opslag- en back-upfaciliteiten, de besturingssystemen en het volledige technisch beheer in een veilige en door diverse certificeringen gewaarborgde private cloud-omgeving.

 

Resultaten 

Het belangrijkste is volgens Hoffman het vastleggen van de verwachtingen. ‘Wie doet wat en op welk moment? Zo moet aan de contractkant alles goed geregeld zijn. Door van tevoren een goede inventarisatie te doen, heeft PinkRoccade Local Government onze applicaties in één weekend overgezet naar de cloud. Tot op de dag van vandaag zijn we hier uitermate tevreden over. We doen nu alleen nog het functioneel (applicatie)beheer zelf. De beheerskosten zijn inzichtelijk en we hoeven niet meer te investeren in hardware.’

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers