of 59232 LinkedIn

App die de (digitale) dienstverlening voor burgers vernieuwt

Reageer

PinkRoccade Local Government daagt uit om digitale dienstverlening te innoveren

Tijdens de tweede editie van denktank PinkValley gaan mensen die innovatie binnen het publieke domein een warm hart toedragen strijden om het beste idee te bedenken. Het traject gaat concreet een app opleveren die de (digitale) dienstverlening voor burgers vernieuwt.

Het winnende concept wordt daadwerkelijk gerealiseerd. De winnende ideeën van vorig jaar Guide, nu een samenwerking met het platform GoOV, en LARS worden op dit moment doorontwikkeld. Ideeën kunnen worden gedeeld via het contactformulier, via Twitter met #pinkvalley, via Facebook of per mail.

 

Op 23 en 30 april worden ideeën in meerdere sessies verder uitgedacht onder leiding van een multidisciplinair team. Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government: ‘We willen allemaal hetzelfde: betere dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan digitale geboorteaangifte maar ook aan big data oplossingen of een app waarmee we leerlingenvervoer kunnen regelen. Wij hebben de know-how met innovatie-, architectuur-, zorg- en gemeentelijke specialisten  in huis, maar zijn ook dit jaar op zoek naar de grootste frustraties / verlangens. Vandaar dat we PinkValley in het leven hebben geroepen. Een goed idee mag namelijk geen idee blijven. Die moet worden gerealiseerd. Zeker als het een oplossing biedt aan een vraag uit de praktijk. Dit evenement maakt het mogelijk om die ideeën een kop en een staart te geven.’

 

Van deze tijd

Door rechtstreeks samen te werken met mensen van de werkvloer speelt PinkRoccade Local Government in op de ruis tussen de theorie en praktijk. Gelsing: ‘De eerste linie van dienstverleners uit de lokale overheden of zorg ziet dingen die wij niet zien. Dat kan van alles zijn: omslachtige processen, irritaties bij burgers of knelpunten in de informatiestroom. Zij kunnen precies aanwijzen waar het wringt. Die strubbelingen zijn vaak de beste aanleiding voor innovatie. Dat maakt hun input onschatbare waarde.’ 

 

Winnaar vorig jaar

Het winnende idee van de vorige editie van PinkValley bestond uit een reisapp voor mensen met een verstandelijke beperking. Onlangs sloot Pinkroccade Healthcare een overeenkomst om met dit idee aan te sluiten op een al bestaand platform genaamd GoOV. Deze app is op dit moment alleen beschikbaar voor Android-devices. PinkRoccade Healthcare en Yonder hebben afgesproken de iOS-app, speciaal voor Apple-devices, te ontwikkelen. Door het gebruik van open data ondersteunt GoOV een reiziger van deur tot deur met gedetailleerde looproutenavigatie en actuele dynamische OV-reisinformatie. Indien nodig kan de gebruiker ook ondersteuning krijgen van ouders, naasten of een callcenter. Door de app kunnen begeleiders de gebruiker real-time ‘zien’ en volgen.  De app bespaart geld en ontlast daarnaast verzorgers, maar bovenal vergroot het de zelfredzaamheid van de gebruiker. De kosten van speciaal vervoer worden door gebruik van GoOV 40 procent lager vergeleken met de huidige oplossingen. Onlangs werd de app GoOV door een internationale jury aangewezen als winnaar van de wedstrijd Apps4Europe en door een nationale jury als winnaar van de Jan van der Kruis Innovatieprijs.

 

Meer informatie is te vinden via www.pink-valley.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl