of 59236 LinkedIn

8.567 euro opgehaald voor onderzoek naar ziekte van Huntington

Reageer

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, heeft met de sponsoractie 'Pink' voor onderzoek naar Huntington 8.567 euro opgehaald. Op 10 oktober startten in totaal 35 hardlopers, wielrenners en mountainbikers op verschillende afstanden. De tochten vonden plaats in en rond ’s-Hertogenbosch. De gehele opbrengst van de sponsoractie komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Huntington.

Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government, is initiatiefnemer van de sponsoractie voor onderzoek naar Huntington. ‘Er is de afgelopen maanden hard getraind door alle deelnemers, en het is fantastisch dat we dit bedrag hebben kunnen ophalen. De ziekte van Huntington is erfelijk en hoewel niet alle leden van een familie Huntington zullen krijgen, worden ze er allemaal emotioneel en sociaal door getroffen. Er bestaat geen medicijn tegen de ziekte en daarom is onderzoek zo belangrijk.’ De cheque is in ontvangst genomen door Jacqueline van Blitterswijk (directeur) en Dirk Lauterbach (secretaris) van de Vereniging van Huntington.

 

De Vereniging van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Dit uit zich o.a. in onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren en een verscheidenheid aan psychiatrische symptomen, waaronder persoonlijkheidsveranderingen en verstandelijke achteruitgang. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of het verloop af te remmen. De Vereniging van Huntington doet onderzoek naar de nadelige effecten van de ziekte van Huntington op de kwaliteit van leven van patiënten. Meer informatie over de ziekte en de Vereniging van Huntington is te vinden op www.huntington.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl