of 59100 LinkedIn

55 gemeenten door PinkRoccade aangesloten op justitiële gegevensuitwisseling-koppeling CORV

Reageer

Sinds 1 januari zijn 55 Nederlandse gemeenten door PinkRoccade Local Government aangesloten aan de CORV. Hiermee hebben de gemeenten voldaan aan de verplichting hiertoe in het kader van de Jeugdwet. De koppeling is een opmaat tot de verdere implementatie van het programma iSamenleving.

De CORV maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen gemeenten en justitiële organisaties. Gemeenten hebben te maken met nieuwe partijen waar zij informatie van moeten krijgen of naartoe moeten sturen. De gegevensuitwisseling met het justitieel domein vindt plaats in het kader van de jeugdbescherming en –reclassering, bijvoorbeeld met de Raad voor de Kinderbescherming. De volgende stap is de verdere implementatie van het ketenbrede decentralisatie-oplossing iSamenleving.


iSamenleving

De gemeente is met de decentralisaties per 1 januari de belangrijkste schakel in de zorgketen. Snelle en veilige uitwisseling van gegevens tussen partijen is essentieel voor wijkregisseurs, coaches, gemeentelijk dienstverleners en zorgaanbieders. Door de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste partijen beschikbaar te hebben is de kans dat gezinnen hun zelfredzaamheid vergroten hoger. Zo blijft iedereen in de keten op de hoogte van activiteiten en is snel te reageren op calamiteiten. iSamenleving doet dit. De oplossing is in co-creatie met onder andere de gemeente Waalwijk ontwikkeld. De kennis van medewerkers in de zorgketen heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

 

Decentralisaties een feit
Eelco Molenaar, productmanager Samenlevingszaken van PinkRoccade Local Government: ‘Dit is het punt waar we de afgelopen jaren naartoe hebben gewerkt. De decentralisaties zijn nu een feit, de basis voor ondersteuning met ICT is met de aansluiting van de gemeenten gerealiseerd. We kijken ernaar uit om samen met medewerkers in de keten te werken aan verdere optimalisering van de ICT-ondersteuning. We zijn hiermee druk bezig en zijn de gemeenten die ons hebben geholpen met de ontwikkeling heel dankbaar voor hun kritische blik, toen en nu.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers