of 59232 LinkedIn

3 Trends in gegevensbeheer en datastromen

2015 is voorbij, 2016 is begonnen! Een nieuw jaar betekent goede voornemens.  Privé wil ik beginnen aan een bucketlist: ik ben er niet zo van, maar misschien geven doelstellingen nieuwe inspiratie. Wij bij PinkRoccade Local Government hebben de drie belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van gegevensstromen bij overheidsorganisaties geanalyseerd. Én op een rij gezet:

Trend 1: Integratie ‘on premise’ en ‘cloud’

In 2016 verwachten wij een verdere integratie van ‘on premise’ (servers in het gebouw) en ‘cloud’ (servers van derden) opslag. Koppelingen die leiden naar externe faciliteiten kunnen gebruik maken van de ‘Hybrid Cloud’.  Door het gebruik van ‘on premise’ en ‘cloud’ kan een gemeente eenvoudig nieuwe aansluitingen maken. De ontsluiting van gegevens wordt eenvoudiger door duidelijkere segmentering in het softwarelandschap.

 

Trend 2: Meer vraag ‘StUF 3-koppelingen’

Met de introductie van ‘StUF 3.20’-koppelingen lijkt de behoefte naar ‘StUF 0204’ verleden tijd. Dat is ook logisch: er is meer behoefte aan de uitgebreidere gegevens-sets doordat applicaties steeds geavanceerder worden. Met de komst van meer StUF 3-koppelingen kan dus op termijn afscheid  worden genomen van “oude” legacy koppelingen. Gevolg is dat er na jaren weer een kans is om een homogeen koppellandschap te creëren. Hierdoor is informatie makkelijker op te vragen en is het beter mogelijk om formele discussies te beslechten door middel van administratieve en formele historie. Juridisch gezien heel interessant!

 

Trend 3: Andere domeinen, meer soorten gegevens

De laatste trend: andere domeinen krijgen behoefte aan meer gegevens. ‘De Big Data revolutie’ landt op steeds meer plekken in gemeentelijke organisaties. De vraag naar gegevens die operationele vragen beantwoorden groeit. Deze toename gaat ervoor zorgen dat het domein informatievoorziening centraler in de gemeentelijke organisatie komt te staan.

 

Kansen op het gebied van het verbeteren van uw gegevenslogistiek zijn er dus. 2016 wordt het jaar om deze kansen te benutten. Wij gaan er hard aan werken om Makelaarsuite verder te optimaliseren in 2016. Wat doet u? Ik wens u het allerbeste en ga met de goede richting 2016 in!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl