of 59142 LinkedIn

Theo Hooghiemstra

Adviseur.

Theo Hooghiemstra heeft een achtergrond als bestuurskundige (Universiteit Twente) en jurist (VU) met ruime ervaring in het geven van strategische, bestuurlijke en juridische adviezen. In het bijzonder heeft hij als expertisegebieden: privacy-, ICT- en gezondheidsrecht, identiteitsmanagement en strategisch bestuurlijke advisering.

 

Theo Hooghiemstra deed ervaring op als eindverantwoordelijke voor een gehele organisatie, waaronder het leidinggeven aan hoog gekwalificeerde professionals. Zowel binnen bestaande organisaties, als organisaties in transitie en opbouw. Hij leidde succesvol de samenvoeging van de RVZ en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling tot de op 1 januari 2015 in werking getreden RVS. Tevens was hij programmamanager Versterking Arbeidsveiligheid bij SZW en kwartiermaker van eHerkenning. Ook was hij eerder MT-Lid bij PBLQ.

 

Lees meer

 • Mensenrechten, data en macht

  Reageer

  Overheden zouden encryptie moeten respecteren. Dat stelde Amnesty International 21 maart jl., ten tijde van de rechtszaak FBI-Apple over het verkrijgen van toegang tot de gegevens op een iPhone. Hoewel de rechtszaak tussen de FBI en Apple over het 'unlocken' van de telefoon inmiddels al weer van de baan is, liet het zien dat de scheidslijn tussen privacy en veiligheid dun is. Ik ben het met Amnesty eens dat door encryptie mensen zichzelf kunnen beschermen tegen datadiefstal en spionage door andere landen, organisaties, bedrijven of andere mensen.

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...