of 59100 LinkedIn

Rustig blijven, diep ademhalen

Reageer

Het is mijn ervaring dat je out-of-your comfortzone het snelst groeit. Mijn credo is daarbij rustig blijven, diep ademhalen. Blijf dicht bij jezelf.

Ik kom een hoop drukte en problemen tegen op mijn pad, en mensen die zich opwinden. Ik heb geleerd te denken: Er is een probleem in plaats van ik heb een probleem. Misschien komt dat omdat ik mediteer', aldus Minister Melanie Schultz van Haegen.1

 

Een minister die mediteert en zegt dat ze daardoor beter met problemen kan omgaan, verdient applaus. Je vraagt je af waar ze de tijd vandaan haalt. Echter, als je weet dat je rustig kan blijven in een druk, veeleisend bestaan, dan is mediteren een vanzelfsprekende, nuttige investering.

 

Even uit de ratrace stappen en op adem komen, kan iedereen leren. 's Morgens tijd nemen voor het ontbijt met de kinderen en hen daarna naar school brengen, is een mooi voorbeeld van de toegepaste meditatie. Ondanks alle hectiek oog houden voor balans tussen werk en privé. Zorgen voor een goede nachtrust en de volgende dag weer fit zijn om zaken met aandacht te doen.

 

Dicht bij jezelf blijven is een vaardigheid die je kan aanleren. Hiermee voorkom je dat je geen afstand meer kunt nemen van problemen en emotioneel opbrandt. Vorig jaar kregen meer dan 100.000 werkenden onder de 35 jaar last van burn-out klachten. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld constant te hoge werkdruk, problemen op het werk of spanning thuis.

 

Training van je concentratie en mindfulness maakt het mogelijk met verontrustende emoties en gedachten te leren omgaan. Het doel van deze training is meer helderheid, stabiele aandacht en innerlijke rust te ontwikkelen. Hierdoor word je effectiever en prettiger voor jezelf en omgeving.

 

1 Alumni magazine Leidraad, zomer 2015

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers