of 59108 LinkedIn

Jeanine de Gier

Informatiemanagement trainee

Inmiddels werk ik zo'n twee jaar in verschillende rollen in de publieke sector. Met mijn ervaring bij diverse afdelingen bij de gemeenten Almere, Amsterdam en Zaanstad heb ik ondervonden dat de publieke sector een dynamisch en uitdagend werkveld met een grote diversiteit aan vraagstukken en beleidsterreinen is. Tijdens de diverse opdrachten die ik heb uitgevoerd heb ik kennis op kunnen doen van de decentralisaties Awbz/Wmo, Jeugdwet en Participatiewet, het werk van de gemeenteraad, en het doen van onderzoek voor de rekenkamer.
Per 9 januari werk ik, als trainee informatiemanagement, in opdracht van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) aan de uitvoering van de Roadmap Harmonisatie Ketenstandaarden. Deze is opgesteld vanuit gemeentelijk perspectief en betreft de doorontwikkeling iWmo en iJw. Binnen het programma Informatievoorziening Sociaal Domein coördineer ik de uitvoering van deze roadmap.

Wat mij bijzonder aanspreekt aan deze uitdaging is de dynamische omgeving waarbinnen de verschillende belangen van de politiek, de gebruiker en de technologie samen komen. Ik vind het erg leuk om deze belangen helder te krijgen en mee te wegen in een gedegen advies aan mijn opdrachtgever. Als projectleider word ik graag uitgedaagd door de complexiteit van ICT projecten. Mijn gestructureerde aanpak en communicatieve vaardigheden maken dat ik goed pas in deze rol.

 • De archiefsector in transitie

  Reageer

  Digitalisering van data en documenten is in volle gang. Aan de ene kant zien we dat papieren archieven worden gedigitaliseerd, aan de andere kant is er de digitale informatie die digitaal is ontstaan. Het duurzaam toegankelijk bewaren van deze informatie vormt een andere uitdaging dan in de papieren situatie. In plaats van het vinden van de juiste archiefkast, is het nu een kwestie van het invoeren van de juiste zoektermen, of metadata, om de gezochte informatie te vinden. De archiefsector is volop in transitie. Overal in het land ontspruiten initiatieven die eraan bijdragen dat de archiefsector zich razendsnel ontwikkelt.

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...