of 59250 LinkedIn

Internationale Douane diensten

Reageer

In september 2015 heeft PBLQ een nieuw initiatief gelanceerd ter ondersteuning van douane organisaties. PBLQ is er trots op een ervaren groep van deskundigen en academici samen te brengen met een gedeelde inhoudelijke passie voor de vraagstukken die douane organisaties vandaag de dag bezig houden en klaarmaken voor de toekomst.

 

Leo Smits, algemeen directeur van PBLQ, onderstreept het belang: "Douane diensten vervullen een cruciale rol in het handelsverkeer maar ook in de veiligheid van landen. Ontwikkelingen op het gebied van trade facilitation en grensmanagement bieden nieuwe kansen. PBLQ verbindt (inter)nationale ´good practices´ met individuele organisatiedoelen, wereldwijd en biedt zo ondersteuning in het realiseren van maatschappelijke meerwaarde."

 

Centrale rol

Douane organisaties spelen een centrale rol in het genereren van inkomsten en in het waarborgen van de veiligheid van de samenleving, maar ook in het handhaven van een staat met legitieme belangen en handelsbevordering. Vandaag de dag zijn douane organisaties flexibel en passen zich aan op een reeks van ontwikkelingen, zoals:

 

 • de toenemende import en export van en naar wereldwijde markten;
 • internationale ontwikkelingen in de handel;
 • technieken op het gebied van vervoer;
 • de groeiende vraag van het publiek voor de bescherming en handhaving van de rechtmatige belangen van de lidstaten;
 • de uitvoering van de internationale overeenkomsten van het handelsbeleid.

 

Voor deze ontwikkelingen zijn informatiemanagement, informatie technologie en procesinnovatie essentiële randvoorwaarden. Zij ondersteunen veilig handelsverkeer, 'duurzame' handel, risicoanalyse technieken en risico management systemen, systeem gebaseerde controles, 'authorized economic operators' (AEO), grensbeheer en de doelstellingen voor een wereldwijd netwerk van douanediensten.

 

Succesvolle douane organisaties

PBLQ streeft naar succesvolle douane organisaties, met slimme processen. Door praktijkvoorbeelden, afkomstig van de WDO en meer dan 25 jaar (internationale) ervaring in het leiden van informatie-gerelateerde veranderingen in de publieke sector samen te brengen, zijn we ervan overtuigd douane organisaties hierin bij te kunnen staan.

 

In onze filosofie zijn het niet alleen de nationale wetten en internationale verdragen die de processen vormen, maar ook de mensen die diensten leveren en de informatie beheren om tot een transparante en samenhangende besluitvorming te komen. Informatiemanagement en informatietechnologie zorgen voor de instrumenten om deze processen te faciliteren. Als al deze aspecten goed op één lijn liggen, kunnen douane innovaties succesvol worden geïmplementeerd.

 

Advies en ondersteuning

PBLQ biedt advies en ondersteuning op (senior) management, helpt bij de volledige keten van (1) de beoordeling van de huidige toestand, (2) de ontwikkeling van de strategie en beleidsdoelstellingen, (3) vertaling van strategie en beleidsdoelen in bruikbare verandering programma's en projecten, (4) analyse en verbetering van het eigenlijke proces en informatiestromen, om tot succesvolle veranderingen te komen.

 

Lees meer over de Customs

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

TRAINEEPROGRAMMA INFORMATIEMANAGEMENT

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers