of 59250 LinkedIn

Ilse de Jonge

Jonge Informatieprofessional Bij PBLQ

De meeste vraagstukken beginnen met onbegrip tussen mensen. Aandachtig luisteren en ieders belang in kaart brengen is dan de eerste stap, maar ook het managen van verwachtingen, wat kan wel en wat kan niet. In grote lijnen is dat waar ik voor sta; heldere en duidelijke communicatie met respect voor ieders belang.

 

Na mijn studie Internationaal publiekrecht heb ik in verschillende functies binnen de Rijksoverheid gewerkt. Ik ben nieuwsgierig van aard en ga een uitdaging niet snel uit de weg, want voor ieder probleem is er wel een oplossing. Ik ben niet alleen analytisch sterk maar ook sociaal, energiek, enthousiast en leergierig.

 

Naast het leveren van een bijdrage aan diverse beleidsterreinen, van ontwikkelingssamenwerking tot Middelbaar Beroepsonderwijs, heb ik bij de Nationale Ombudsman kennis gemaakt met conflicthantering, mediation en gesprekstechnieken. Alles bij elkaar de ideale mix aan ervaring om goed en vakkundig de brug te kunnen slaan tussen mensen, processen en tussen beleid en uitvoering.

 

In Internationaal (VN) verband werd ik een echte netwerker genoemd en die manier van werken heb ik later ook op nationaal niveau weten in te zetten. Ik ben gewend om met verschillende belangen om te gaan om daar een voor iedereen werkbare oplossing in te kunnen vinden. 

 

Ik ben organisatorisch sterk en creatief. Ik kan goed meedenken en ik vind het leuk om samen met betrokken partijen te bezien wat er nodig is om snel resultaat te kunnen behalen. Van een grondige analyse of een gedegen plan van aanpak tot de coördinatie van een breed gedragen rapport of de organisatie van een event.

 

06 249 29 811 / Stuur mij een e-mail

Verliefd op Den Haag en geboeid door de overheid

Dit is Ilse. Enthousiast, gedreven, soms een beetje druk maar tegelijkertijd serieus, leergierig, breed geïnteresseerd en vooral heel erg nieuwsgierig. Verliefd op Den Haag en geboeid door de overheid. De relatie tussen overheid en burger en de invloed van digitalisering op de samenleving is wat haar bij PBLQ heeft gebracht. Hier schrijft ze elke twee weken over iets wat ze meemaakt in haar dagelijks leven als jonge informatieprofessional en tijdens haar opleiding. Over de invloed van digitalisering, het nieuws en de wereld om haar heen, maar ook over haar collega's, ambtenaren, borrelen op het plein en vergaderingen op maandagochtend.

 

Lees hier alle columns van Ilse.

 • Ik wil later Kofi Annan worden

  Reageer

  Toen ik 13 was, ontmoette ik Kofi Annan. Hij kwam spreken op een internationaal evenement in Den Haag, waar ik in de zaal zat. Hij straalde rust, kracht en aandacht voor zijn omgeving uit en toen hij begon te spreken werd de zaal muisstil. Het leek of de zaal zijn adem inhield. Ik was meteen verkocht en ik besloot ter plekke: als ik later groot ben, wil ik Kofi Annan worden. De VN was voor mij het middelpunt van internationale samenwerking, een betere wereld, internationale vrede en rechtvaardigheid, mensenrechten en hoop. En deze man stond aan het hoofd van dit alles. Plus - hij deed wat niemand anders lukte; hij kreeg de zaal stil.

 • Voedertijd

  Reageer

  Bij mij op het werk is het twee keer per week voedertijd. Ik was nog niet bekend met dit fenomeen, maar het blijkt iets heel gezelligs. Elke dinsdag en donderdagochtend, meestal rond een uur of tien, komt er namelijk een meneer langs de koffiehoek om een krat fruit neer te zetten. Appels, bananen, sinaasappels en soms een mandarijn of nectarine. Van alles wat. Het levert de leukste taferelen op.

 • Fluitend in de rij

  Reageer

  Ik sta op de luchthaven voor de paspoortcontrole. Met klamme handen hop ik onrustig van mijn ene op mijn andere been, terwijl ik wacht tot ik aan de beurt ben. Als het eindelijk mijn beurt is stap ik over de rode streep heen waar een streng ogende man vanuit zijn hokje op mij neer kijkt. Ik geef hem mijn paspoort aan. Hij kijkt keurend naar het document dat ik hem aanreik, kijkt nog keurender naar mij, wenst mij met een kort knikje een goede reis en richt zijn aandacht op de volgende persoon in de rij. Opgelucht haal ik adem, blij dat ik snel door mag lopen.

 • The Internet of Stofzuigerrobots en kattenfilmpjes

  Reageer

  The Internet of Things. Een term die ik veel hoor de laatste tijd. Tijdens mijn studie, en in mijn nieuwe werkveld. Het klinkt wel spannend. Apparaten die steeds slimmer worden, zich met elkaar verbinden tot één groot netwerk, en gegevens met elkaar uitwisselen. Alledaagse voorwerpen die zelf beslissingen nemen.

 • Digimensenrechten en de koffiedames

  Reageer

  Sinds kort werk ik bij Logius. Een nieuwe klus, nieuwe functie, nieuwe collega’s, nieuwe werkzaamheden, een nieuwe omgeving… Alles is nieuw. Even wennen dus. Maar ik voel me gelukkig al een beetje thuis. Mijn nieuwe collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, ze willen me alles uitleggen. Zo vind ik snel mijn weg. Maar ik voel me pas écht ergens thuis wanneer de koffiedames me herkennen.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

TRAINEEPROGRAMMA INFORMATIEMANAGEMENT

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers