of 59250 LinkedIn

Europa en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en PBLQ

Reageer

Gerdine Keijzer, directeur van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) vertelt hoe Europese ontwikkelingen haar organisatie raken. 

"Identiteitsgegevens worden meer en meer geraakt door internationale ontwikkelingen. De RvIG is verantwoordelijk voor reisdocumenten en paspoorten hiervoor is vooral afstemming op internationaal niveau vereist. De RvIG is hier zeer goed bij aangesloten. Op het terrein van persoonsregistratie is er echter weinig Europees geregeld en we hebben daarom ook geen medewerkers die zich hierop richten. We willen wel op de hoogte blijven want ook al gebeurt er nu nog weinig, Europa is wel dichterbij aan het komen. Er is bijvoorbeeld een Europese verordening aangenomen voor grensoverschrijdend gebruik van elektronische identiteiten. Verder is er ook een discussie gaande rond het eenmalige verstrekken van gegevens van burgers aan overheidsinstanties het zogenaamde 'once only' principe.

 

Wij krijgen elke week de digitale EU-monitor van PBLQ en die neem ik altijd even door. Dat kan omdat de monitor heel compact is en voor meer informatie kun je doorklikken, dit is nuttig voor de mensen binnen onze organisatie die zich met vakgebieden zoal eID en basisregistratie personen bezig houden. De reden voor het gebruik van de EU-monitor is vrij reactief. Wij willen geen onderwerpen missen die ons zouden kunnen gaan raken. Bijvoorbeeld als er initiatieven zouden komen voor een Europees Burgerservicenummer. We blijven via de monitor ook op de hoogte van Europese ontwikkelingen die ons raken maar waar wij niet via ons ministerie (het ministerie van BZK) bij aangesloten zijn zoals de nieuwe Europese verordening voor gegevensbescherming.

 

De Brussels Club is ook een dienst van PBLQ waar de RvIG gebruik van maakt dit is een serie werkbezoeken naar Brussel samen met deelnemers van andere uitvoeringsorganisaties. Het zijn een compacte bezoeken met verschillende onderwerpen en bijbehorende sprekers en discussies. Sommige onderwerpen zijn relevanter dan anderen maar het is altijd interessant om te zien wat er op de agenda staat in Brussel."

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

TRAINEEPROGRAMMA INFORMATIEMANAGEMENT

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers