of 59142 LinkedIn

Ester de Jong

Adviseur

Na mijn Bachelor in de Politieke Wetenschap (2003-2007) aan de Universiteit Leiden, heb ik in Leiden de  Master Book and Digital Media Studies (2007-2010) behaald. Via een stage bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) ben ik in de publieke sector aan de slag gegaan (VOB en Bibliotheek.nl). Na een korte periode als zelfstandig ondernemer heb ik een jaar bij AEGON gewerkt.

 

Sinds mijn afstuderen ben ik met name werkzaam geweest op het snijvlak tussen beleid, marketing, it en de eindgebruiker. In mijn loopbaan heb ik rollen vervuld waarbij ik informatiebehoeftes en functionele wensen in kaart bracht door als gesprekspartner te fungeren voor verschillende stakeholders (klanten, beleidsmakers, marketeers, business lines). Vervolgens vertaalde ik deze wensen en eisen naar requirements en user stories voor de ict organisatie. Binnen Bibliotheek.nl heb ik verschillende online marketingprojecten (Search Engine Optimization, Social Media, Usability, Webanalytics) geleid. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het opstellen van projectplannen, subsidieaanvragen, rapportages, de selectie en aansturing van leveranciers en bewaking van planning en budget.

 

Ik ben geboeid door het spanningsveld tussen beleids- en marketingdoelstellingen en de wensen en feedback van klanten en eindgebruikers bij IT projecten. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de digitale dienstverlening van de overheid het verbeteren en vereenvoudigen van de relatie tussen overheid en burgers via digitale dienstverlening.

 

Ik ben een enthousiast en open persoon. Ik ben analytisch ingesteld en vind het een uitdaging om mij steeds weer in nieuwe omgevingen en problematiek te 'storten' om vervolgens tot concrete adviezen en plannen te komen.

 • Wie de schoen past....

  Reageer

   

  Staat de burger centraal bij de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks?

  Vorig jaar publiceerde PBLQ een voorstel voor een ICT paragraaf voor een komend regeerakkoord, het deltaplan ICT. Het thema ‘burger centraal’ neemt hierin een belangrijke plaats in. Verhef ‘de burger centraal’ tot leidend principe bij het ontwerpen van systemen en diensten zodat het perspectief van burgers en bedrijven centraal staat en niet de systeemwereld (van de overheid). Zo luidde een van de drie hoofdaanbevelingen van PBLQ aan de nieuwe regering. De vraag is nu: wat zien we hiervan terug bij de formatieonderhandelingen?

 • De verbinding leren leggen

  Reageer

  Een maand geleden was het zo ver. In gezelschap van familie, vrienden en collega's mocht ik mijn diploma Master of Public Information Management (MPIM) in ontvangst nemen. Deze diploma-uitreiking vormde de afsluiting van een intensieve periode van twee jaar werken, leren én plezier als Trainee Informatiemanagement bij PBLQ. 

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...