of 59142 LinkedIn

Erik Dolle

Adviseur bij PBLQ HEC

Lees meer

 • Safe in Cyberspace

  Reageer

  AfbeeldingOnlangs vertelde een gemeenteambtenaar van een kleine gemeente in de Randstad me dat ze voor de zomer een gevalletje "ransomware" hadden. Een medewerker met schulden had wat onnadenkend geklikt in een mail van een incassobureau, maar die bleek nep te zijn. "Een leuke ervaring", aldus de informatiebeveiliger. Niet dat er heel erg alert was gereageerd, uiteindelijk waren er binnen een paar uur vele bestanden geïnfecteerd geraakt, het goede nieuws was dat het wel vrij snel was opgelost.

 • Gemopper op Informatievoorziening

  1 reactie

  Gemeentelijke O&I scan

  Mopperen op de afdeling informatievoorziening is voor veel ambtenaren een dagelijkse bezigheid. Ik heb daar trouwens ook aan meegedaan. Niets is hinderlijker als je ambities hebt en de afdeling IV weet steeds maar weer drempels op te werpen. “De organisatie is er niet klaar voor, prioriteiten liggen ergens anders, wat jullie willen is echt een stap te ver, ga eens met afdeling x praten.”, zijn veelgehoorde argumenten. En uiteindelijk kom je maar moeizaam verder. Maar ik heb het ook van de andere kant meegemaakt. De afdeling IV wordt soms verweten te star te zijn en niet mee te denken met de organisatie.

 • Hoe gaat het met de decentralisaties in uw gemeente?

  Reageer

  Op een mooie winterse dag, of in ieder geval als het niet regent, vind ik het heerlijk om een rondje te rennen. Een fijne duurloop door de duinen of over het strand doet mij meestal goed. De laatste jaren heb ik de neiging om mezelf onrealistische doelstellingen op te leggen, wat meestal resulteert in vervelende blessures. Rust, bezinning en ijs helpen meestal om de ergste pijn in de kiem te smoren.

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...