of 59250 LinkedIn

Emma Zeestraten

Jonge Informatieprofessional

 

Als jonge informatieprofessional bij PBLQ werk ik bij verschillende organisaties aan wisselende projecten. Hier kan ik mijn nieuwsgierigheid, brede interesse en resultaatgerichtheid volledig in kwijt. PBLQ is voor mij de ideale organisatie om te werken aan maatschappelijke vraagstukken die tot een sterke informatiesamenleving leiden.

 

Na mijn studie psychologie heb ik als beleidsmedewerker bij een jeugdwelzijnsorganisatie gewerkt. De drie decentralisaties die zich in het sociaal domein voltrokken, hadden grote gevolgen op de informatievoorzieningen. Ik heb mij in deze functie onder andere gericht op de geldende privacyregels en op het verantwoord delen van gegevens in samenwerkingsketens. Maatschappelijke ontwikkelingen raken steeds vaker aan nieuwe technologieën en aan grote hoeveelheden data. Ik vind het belangrijk dat de publieke sector adaptief is en zich nieuwe technologische mogelijkheden eigen maakt, maar tegelijkertijd recht doet aan belangrijke waarden zoals privacy.

 

Vraagstukken binnen de publieke sector die op het oog technisch van aard lijken, blijken vaak toch over mensen te gaan en organisatievraagstukken te zijn. Hierin zie ik de perfecte match tussen mijn studie psychologie en de post-initiële master public information management (MPIM), die onderdeel is van het tweejarige programma. De MPIM slaat een brug tussen technische en organisatievraagstukken. Bij opdrachtgevers kan ik deze theoretische kennis direct toepassen in de praktijk.

 

Ik ben optimistisch, heb een open houding en een brede interesse. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mij makkelijk beweeg in wisselende omgevingen en eenvoudig contact leg. Samenwerken vind ik erg belangrijk, ik ben groot aanhanger van het motto ‘in je eentje ga je sneller, met z’n tweeën kom je verder’. Mijn communicatieve en analytische vaardigheden zet ik graag in om bij te dragen aan een sterke informatiesamenleving!  

 

06 28 57 08 58

Stuur mij een e-mail

 • e-Estonia: sprookje én mooi voorbeeld!

  Reageer

  Estland is een sprookje, lazen wij voorafgaand aan ons werkbezoek aan Tallinn. Waarschijnlijk verwees die uitspraak naar de pittoreske straatjes, oude stadsmuur en knusse restaurantjes. Maar voor ons, een groep jonge informatieprofessionals en wat oudere adviseurs, was Estland de uitgelezen bestemming om ons te verdiepen in hun fabelachtige digitale overheid: e-Estonia. Vooraf moet gezegd worden dat we met enige achterdocht in het vliegtuig stapten: hoe gaan ze om met privacy, kan dat stemmen via internet wel betrouwbaar zijn, is die X-Road nou zoveel beter dan onze GDI? Of is het een groot en weldoordacht marketingverhaal?

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

TRAINEEPROGRAMMA INFORMATIEMANAGEMENT

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers