of 59054 LinkedIn

Een dag uit het leven van Maartje Kessels

Reageer

Het leuke aan adviseur zijn bij PBLQ vind ik dat je de ruimte krijgt om je eigen werk vorm te geven en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Dat realiseer ik me des te meer bij het schrijven van dit stukje. 'Een dag uit het leven van'…. tsja. Hoe ziet een standaard dag eruit? Die bestaat niet. En dat is nou juist het leuke. Daarom een greep uit mijn hoofdactiviteiten.

Win-win oplossingen

Voor de gemeente Utrecht begeleid ik boventallige medewerkers bij het zetten van een volgende stap in hun loopbaan. Elk van hen is anders, met eigen wensen en dromen. Centraal in de begeleiding staat de vraag 'Wanneer is het goed?'. Op basis daarvan probeer ik vanuit mijn rol als 'arrangeur mobiliteit' win-win oplossingen te bedenken. Uitdagend en leuk werk met veel ruimte voor creativiteit en ondernemerschap.

 

Wekelijks zit ik met organisaties in de regio Utrecht of met bureaus om tafel. Vaak doe ik dat met 2 petten op; die vanuit mijn opdrachtgever en die vanuit PBLQ. Ik ga altijd open het gesprek in. Wel met een gedachte erachter, maar zelden met de focus een specifieke vraag of een bepaald aanbod. Vaak passeren de revue thema's als duurzame inzetbaarheid, talentontwikkeling en leren en ontwikkelen. Door met een open vizier het gesprek aan te gaan komen er vaak verrassende dingen uit; slimme HRM oplossingen of nieuwe strategische allianties.

 

Mix operationele, tactische en strategische taken

Mijn werk is op dit moment een mix tussen operationele, tactische en strategische taken. Het ene moment werk ik een persoonlijke maatwerkregeling uit, het andere moment denk ik mee over flexibele inzet van personeel. Deze combinatie van denken en doen bevalt goed.

Opvallend is dat ik de laatste tijd veel teken voor mijn werk. Tekenen en schilderen was altijd al iets dat ik graag deed, maar het bleef bij een hobby. Totdat ik in 2013 en 2014 twee trainingen 'Graphic Facilitation' volgde bij PBLQ.

 

Blog dag uit het leven van Maartje KesselsSindsdien zet ik tekenen veelvuldig in voor mijn werk. Bijvoorbeeld bij het structureren van projecten, begeleiden van bijeenkomsten en uitwerken van processen. Tekeningen, beelden of symbolen maken vaak meer duidelijk dan 1.000 woorden en blijven veel beter hangen dan lappen tekst. Tegenwoordig word ik bijna wekelijks gevraagd een tekening te maken, voor diverse doeleinden. Voor mij een mooie manier om het nuttige en aangename te combineren!

 

Ontspanning

Werk is belangrijk, maar natuurlijk niet alles. De donderdagen staan in het teken van mijn zoontje. Nu de zomer eraan komt worden de dagen gevuld met spelen in de zandbak, schommelen, fietsen en ijsjes eten. Een heerlijke, ontspannen dag die energie geeft om op de andere dagen weer mijn beste beentje voor te zetten in mijn werk!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Muzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Traineeprogramma Informatiemanagement

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers