of 59232 LinkedIn

Bijzonder leertraject voor burgemeesters

Reageer

Burgemeesters en e-learning, gaat dat samen? We gaan het zien. Onlangs is de e-learning live gegaan over de rol van de burgemeester bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Het genootschap van burgemeesters heeft PBLQ ROI gevraagd om een opleiding te ontwikkelen waaraan een fors aantal burgemeesters in korte tijd kan deelnemen. Dat lukt niet met een traditionele opleiding waarbij we telkens een kleine groep burgemeesters bij elkaar halen. Met een e-learning lukt dat wel; burgemeesters kunnen het programma op een moment dat het hun uitkomt met hun eigen tablet volgen.

Het is nu nog een pilot waaraan de leden van de professionaliseringscommissie van het Genootschap van Burgemeesters meedoen. De bedoeling is dat begin volgend jaar alle burgemeesters die deelnemen aan de jaarlijkse Lochemconferenties onze opleiding doorlopen.

Burgemeesters zijn niet de enige doelgroep waarvoor we dit soort programma's ontwikkelen. Ook voor beleidsmedewerkers en informatiemanagers die in gemeenten werken aan de decentralisaties in het sociaal domein ontwikkelen wij e-learnings op maat.

 

….. en de Wethouders
Wethouders zijn over het algemeen niet erg opleidingsminded. Maar zo vlak na de verkiezingen en met de drie decentralisaties in aantocht was er toch veel animo voor het programma 'Gemeentefinanciën voor wethouders'. 13 wethouders uit het hele land waren er op de startdag van deze opleiding die wij in samenwerking met de Vereniging van Wethouders aanbieden. De 'hot issues' zullen jullie niet verbazen: Hoe gaan gemeenten om met grondposities; bezuinigingen en de 3D-s.

 

PBLQ ROI is benieuwd hoe de burgemeesters en wethouders e-learning ervaren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

TRAINEEPROGRAMMA INFORMATIEMANAGEMENT

Inspiratie-en netwerkevent ‘Informatiemanagement & You’

Afbeelding

Gaat u in 2017 in uzelf investeren?

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers