of 59232 LinkedIn

Waterleidingbedrijf PWN toekomstbestendig met snel en betrouwbaar netwerk

Reageer

Meer thuiswerkers, installatiebeheer op afstand en een internetverbinding die altijd werkt. Met dat wensenlijstje ging waterleidingbedrijf PWN de samenwerking aan met KPN Lokale Overheid. Inmiddels is het netwerk van het Noord-Hollandse bedrijf redundant, voorzien van EVPN en geüpgraded van 50 naar 100MB. PWN is klaar voor de toekomst.

Een betrouwbaar en snel netwerk is voor PWN van groot belang. “Hoewel de drinkwaterproductie gewoon doorgaat, liggen de ondersteunende processen en onze hele kantooromgeving feitelijk plat als de internetverbinding wegvalt”, vertelt projectleider ICT Theo Jongewaard van PWN. “Een goede back-upverbinding met voldoende capaciteit is noodzakelijk voor onze dienstverlening.”

 

Tijd voor een upgrade

PWN werkt met programma’s als Office365 en cloudservice SharePoint Online. Die vragen eveneens om een grote beschikbaarheid en voldoende bandbreedte van het netwerk. Jongewaard: “De 50 MB-verbinding van ons hoofdkantoor in Velserbroek was daarvoor niet zwaar genoeg en belemmerde bovendien de mogelijkheden van thuiswerken en applicaties op locatie. Nog een reden om de netwerkfaciliteiten te moderniseren was de overstap van Windows XP naar Windows 7 die PWN maakte. Daardoor werden oude technieken – waaronder onze back-upverbinding via ISDN30 – niet langer ondersteund.”

 

Eisen in kaart brengen

De upgrade begon met een risico-inventarisatie om in kaart te brengen waar de nieuwe verbinding aan moest voldoen. Jongewaard: “Al vanaf de tekentafelsessies schoof KPN Lokale Overheid aan voor advies en ondersteuning. KPN Lokale Overheid is al jaren onze vaste leverancier en kon ook nu van dienst zijn bij de uitbreiding van onze faciliteiten.”

 

Meer capaciteit en zekerheid

Wat er inmiddels allemaal is veranderd? De hoofdvestiging in Velserbroek is van een 50 MB naar een 100 MB-verbinding gegaan. “Meer capaciteit, dus meer mogelijkheden om in de Cloud te werken, op locatie en vanuit huis”, vertelt Jongewaard. “De nieuwe back-upverbinding is een straalverbinding, want bij een storing in het glasvezelnetwerk heeft een back-up van glasvezel geen zin. Valt de kabel uit, dan gaan we nu via een andere locatie het internet op en hebben we nog steeds contact met al onze vestigingen. Ook maken we gebruik van EVPN, Corporate Internet en de KPN Managed Redundante Firewall.”

 

Klaar voor de toekomst

De weg naar de upgrade was spannend op zijn tijd. Jongewaard: “De benodigde diensten komen van verschillende onderdelen van KPN. Daardoor luisterden de planning en de communicatie heel nauw. Onze accountmanager heeft dat goed kunnen oppakken en samen met KPN Lokale Overheid het project tot een goed einde gebracht. Wel iets later dan de bedoeling was, maar alles werkt naar behoren. We zijn nu klaar voor de toekomst.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers