of 59250 LinkedIn

Tier IV Datacenter meest groene datacenter dat Nederland

Tier IV Datacenter meest groene datacenter dat Nederland
1 reactie

KPN Datacenter wint ICT Milieu Award 2015.

Het KPN-datacenter in Eindhoven heeft de ICT Milieu Award 2015 gewonnen. De award is uitgereikt door Nederland ICT tijdens de Avond van de Digitale Economie.

Het nieuwe Tier IV Datacenter van KPN opende begin juli op de High Tech campus in Eindhoven. Het is het meest groene datacenter dat Nederland op dit moment kent. KPN maakt binnen het nieuwe datacenter gebruik van diverse duurzame technologieën. De gegarandeerde energievoorziening is volgens de Tier IV-classificatie van het allerhoogste niveau en de energie die wordt gebruikt is 100 procent groen. Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van de warmtering die al op de campus aanwezig is. De restwarmte van het datacenter gaat via diezelfde ring naar de andere gebouwen op de campus.

 

De jury liet weten onder de indruk te zijn van de innovatieve wijze waarop KPN het energieverbruik in het datacenter reduceert, ondanks de sterke toename van het dataverkeer in Nederland. ‘KPN heeft ervoor gekozen volledig groene energie uit Nederland te gebruiken. Op de High Tech Campus in Eindhoven zal de restwarmte van het nieuwe datacenter nuttig gebruikt worden voor verwarming van andere gebouwen. Ook de cradle-to-cradle aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta’, aldus het juryrapport.

 

Voor KPN is de ICT Milieu Award 2015 een mooie blijk van waardering voor het nieuwe datacenter dat ze heeft neergezet. ‘We worden geprezen voor de wijze waarop wij duurzaamheid met de hoogste mate van continuïteit hebben weten te combineren. Met een gegarandeerde beschikbaarheid van minimaal 99,995 procent, mag het datacenter zich scharen onder de meest betrouwbare ter wereld. Met het nieuwe datacenter tonen wij aan dat het mogelijk is om het energieverbruik te reduceren zonder dat dit van invloed is op beschikbaarheid of capaciteit van het datacenter’, aldus Patrick Eshuys, general manager KPN datacenters.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers