of 59232 LinkedIn

Meer maatschappelijk rendement als Smart City

Reageer

Den Haag mag dan niet de hoofdstad van Nederland zijn, telecom-hoofdstad is het in ieder geval wel. Geen wonder dus dat de Hofstad vol enthousiasme aan de slag is gegaan met Smart Cities. Wethouder Ingrid van Engelshoven is boegbeeld. “We zijn continu op zoek naar smart solutions. Met KPN als vaste partner.”

Afbeelding

 

Den Haag op de kaart als Smart City. Dát is de langgekoesterde ambitie van de wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs. “Den Haag herbergt vele innovatieve en creatieve bedrijven die meewerken aan het slimmer maken van de stad. Als gemeente willen we die enorme rijkdom inzetten voor meer maatschappelijk rendement. Een project moet volgens ons winst of toegevoegde waarde hebben voor de hele maatschappij. Dat kan financieel rendement zijn, maar bijvoorbeeld ook extra werk.”

 

Urgente zaken

Samen met enkele founding fathers, waaronder ook KPN, ontwikkelde de gemeente dit jaar een roadmap, waarin de smart doelstellingen voor de komende jaren staan. Bijvoorbeeld, maak de stad veiliger en de zorg beter. Van Engelshoven: “Nu onderzoekt het college van burgemeester en wethouders welke zaken urgent zijn. Ouderen blijven langer thuis wonen. Dat vraagt om slimme voorzieningen. Ook luchtkwaliteit en energiezuinig wonen zijn uitdagingen om op te pakken.” Zodra de gemeentelijke investeringsagenda is opgemaakt, gaat de gemeente proefdraaien met projecten in speciale Living Labs.

 

Enthousiasme

Als het aan de wethouder ligt, maakt de stad flink vaart met alle plannen. “We willen er de eerste helft van 2015 mee aan de slag. Dat betekent dat we vaart gaan maken.” Om nog meer te versnellen, start de gemeente binnenkort met een tech-accelerator om startende ondernemers met plannen voor een Smart City te coachen. De wethouder wordt daarbij gesteund door tientallen bedrijven en kennisinstellingen. “Iedereen staat te trappelen. Om mee te denken en om mee te doen. Dat enthousiasme bleek ook tijdens het jaarlijkse The Hague Tech Event, dat deze editie 60 procent meer bezoekers trok dan anders. Smart City is een thema waar we een wereld mee kunnen winnen. Te beginnen met onze eigen stad.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers