of 59232 LinkedIn

Kiezen voor betrouwbaarheid in een hectische tijd

Reageer

Op 1 januari werden de gemeenten Spijkenisse en Bernisse samengevoegd tot de nieuwe gemeente Nissewaard. Op die datum moest de kersverse gemeente ook zijn aangesloten op de CORV. “Een hectische periode, maar dankzij de Digitale Deurmat CORV lukte het om op tijd aan de verplichtingen te voldoen”, vertelt Joke den Boer van shared service center Syntrophos.

“Gemeenten hebben als gevolg van de drie decentralisaties te maken met een overvloed aan informatie”, vertelt informatiemanagementadviseur Den Boer. “De aansluiting op de CORV is nog maar een klein onderdeel. Er gaat veel veranderen maar het is nog niet duidelijk hoe precies. Dat maakt het belangrijk om voor een betrouwbare en bewezen techniek te kiezen.”

 

.Volop in ontwikkeling

Het ICT-samenwerkingsverband Syntrophos begeleidde voor onder meer de gemeenten Nissewaard en Brielle de aansluiting op de CORV, de eerste externe bron die gemeenten via een digikoppeling moeten benaderen. “We verwachten dat in de toekomst ook voor andere bronnen, zoals de BRP, een soortgelijke verplichting geldt. De voorbereiding daarop zijn in onze huidige vaste applicaties nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Voor ons reden om in 2015 voor een neutrale partij te kiezen. We kijken de kat dit jaar nog even uit de boom met een losstaande, web-based oplossing.”

 

Afbeelding.Digikoppeling voor de toekomst

En dat is precies wat Digitale Deurmat CORV is, vertelt Hakan Akdogan, Sales Consultant bij KPN Lokale Overheid. “Deze SaaS-oplossing, ontwikkeld door GemCloud, is onderdeel van het leveranciersonafhankelijke Generieke Berichten Platform dat KPN Lokale Overheid heeft ontwikkeld. Daarmee kunnen gemeenten eenvoudig de benodigde digikoppeling met externe bronnen maken. Zoals de CORV, maar ook andere bronnen.”

 

.Snel, betrouwbaar en bewezen

Voor Syntrophos is Digitale Deurmat CORV in eerste instantie tijdelijk. Den Boer: “We zochten vanwege de tijdsdruk een snelle, betrouwbare én bewezen oplossing. Daarmee hebben we in feite tijd gekocht: aan het einde van het jaar maken we een definitieve keuze. En dat zou zomaar KPN Lokale Overheid kunnen worden. De dienstverlening is uitstekend.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers