of 59250 LinkedIn

Is uw gemeente al bezig om een Smart City te worden?

Reageer

KPN aanwezig tijdens het IT Smart City event in Amersfoort.
Op woensdag 23 september organiseerde gemeente Amersfoort in samenwerking met IDG het IT Smart City event voor bestuurders, CIO’s, beleidsadviseurs, DG’s, programma managers smart city binnen de lokale overheid. Tijdens het event kwamen overheden, leveranciers en Smart City experts samen om van elkaar te leren en informatie met elkaar te delen.

KPN was partner van het event en had professor Nico Baken bereid gevonden een keynote speech te laten verzorgen. In de keynote speech van professor Nico Baken stond geluk centraal. Elk mens wil graag gelukkig worden. Dit worden we door erkenning, waardering en inzicht. De afgelopen jaren hebben we veel inzicht gekregen in het moeilijkste systeem op aarde, het menselijk lichaam. Als we dit lichaam kunnen doorgronden, dan moet het ons ook lukken om huizen te doorgronden, om hen energiezuiniger en economisch voordeliger te maken. En datzelfde proces kunnen we ook gebruiken voor steden. Dan kan alleen als we transsectoraal met elkaar samenwerken. Met de gemeente als de grote regisseur.

Veel genodigden wilde meer inzicht krijgen in het verhaal van Nico Baken. Hij heeft een manifest geschreven waar meer informatie te vinden is. Dit manifest is te downloaden via zijn website.

Na de keynote speech is Roel Willemsen vanuit KPN in gesprek gegaan met gemeenten tijdens de roundtable sessies. Er is onder andere gediscussieerd over de rol van gemeenten om een Smart City te worden. Is de gemeente ook verantwoordelijk voor alle innovaties? De noodzaak van samenwerken en inzicht kwamen als key-elementen op tafel.

Is uw gemeente al bezig om een Smart City te worden? Wilt u hierover van gedachten wisselen met KPN? Neem contact op met uw accountmanager via 070 – 343 69 00 optie 2 of via info.lokaleoverheid@kpn.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers