of 59221 LinkedIn

Innovatieplatform Amsterdam Smart City wordt uitgebreid voor de komende 3 jaar

Reageer

KPN, Alliander, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Hogeschool van Amsterdam ARCADIS en PostNL slaan de handen ineen als programmapartners van Amsterdam Smart City (ASC). Kern van de samenwerking is om met het innovatieplatform ASC, bedrijven, bewoners, gemeente en kennisinstellingen uit te dagen om innovatieve oplossingen & ideeën aan te dragen en toe te passen voor grootstedelijke vraagstukken.

Dit wordt vandaag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bekendgemaakt door o.a. Wethouder van Economische Zaken Kajsa Ollongren in het bijzijn van de programmapartners en een groot deel van het ASC netwerk. Sinds de oprichting in 2009 is ASC inmiddels uitgegroeid tot een platform met ruim 100 partners die actief zijn in meer dan 70 innovatieve projecten, zoals Energiek Zuidoost, Smart Light, City-zen, Vehicle2Grid, Smart Citizen Kit en Slimme Sportparken. Alliander, KPN, Amsterdam Economic Board en de Gemeente Amsterdam waren al langer in het platform actief nu komen daar de Hogeschool van Amsterdam, ARCADIS en PostNL bij.

 

Grootstedelijke uitdagingen centraal
De samenwerking van deze partijen betekent, naast het voortzetten van het open innovatieplatform ASC dat er wordt gewerkt aan slimme oplossingen voor de grootstedelijke uitdagingen waar de MRA mee te maken heeft. Onderwerpen waar het programma op in speelt zijn bijvoorbeeld balans in de stad, stadslogistiek, connectiviteit, open data, duurzame energie, waterbestendigheid en E-health. Er zullen per jaar minimaal 10 projecten worden opgezet. Om een tijd van veranderende economische omstandigheden toch voorop te blijven lopen en als regio duurzamer en slimmer te worden is het smelten van nieuwe samenwerkingen essentieel. Samenwerking tussen partijen die investeren in infrastructuur en bedrijven die nieuwe concepten ontwikkelen, maar ook met bewoners(initiatieven). Het verbinden van al deze partijen staat centraal in dit succes. Technologie, sociale infrastructuren en de Metropool regio Amsterdam als living lab zijn de middelen om dit te kunnen realiseren, waarbij nieuwe producten en geteste concepten het resultaat zijn. De resultaten van de afgelopen jaren tonen aan dat dit mogelijk is.

 

Bekijk onderstaande infographic voor een overzicht van de activiteiten en feiten & cijfers.

 

Over Amsterdam Smart City
Amsterdam Smart City (ASC) is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. ASC loopt voorop in de ontwikkeling van Amsterdam als slimme stad. Een slimme stad, een Smart City, is een stad waar sociale en technologische netwerken en oplossingen zorgen voor versnelde duurzame economische groei. Dit verbetert de kwaliteit van leven in de stad. ASC gelooft in een leefbare stad waar het prettig wonen en werken is. Na vijf jaar is Amsterdam Smart City inmiddels uitgegroeid tot een platform met ruim 110 partners die actief zijn in meer dan 70 innovatieve projecten. Voorbeelden van projecten zijn Energiek Zuidoost, Smart Light, City-zen, Vehicle2Grid, Smart Citizen Kit en Slimme Sportparken.

 

Voor meer informatie over de lopende projecten en voorgaande projecten zie: www.amsterdamsmartcity.nl
En bekijk ons nieuwe filmpje via: www.youtube.com/amsterdamsmartcity
Twitter:@adamsmartcity

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers