of 59221 LinkedIn

Ieder evenement eenvoudig ‘smart’ dankzij EventCloud

Reageer

Effectieve hulpverlening, duidelijke communicatie bij calamiteiten en aantrekkelijke kansen voor ondernemers. Slim gebruik van beschikbare data heeft tal van voordelen voor evenementenorganisaties. Maar de investering om een evenement smart te maken vormt vaak een drempel. Met de EventCloud is koudwatervrees niet nodig.

De EventCloud is een innovatief concept van KPN, Future Events, Prooost en Incentro en biedt een informatieomgeving die ad hoc kan worden ingezet bij evenementen in de publieke ruimte. Door data slim te combineren ontstaat een accuraat beeld waarmee de organisator, hulpdiensten en de politie sneller kunnen handelen bij incidenten of bij teveel drukte op bepaalde locaties. Ook voor ondernemers is de beschikbare evenementinformatie waardevol als input voor slimme toepassingen.

 

De blauwdruk blijft bewaard
“De techniek van smart events bestaat al langer”, weet Alex Goedhart van KPN Lokale Overheid. “Maar het is de kunst een structurele aanpak te creëren die herbruikbaar is. Want in het geval van festivals en events wordt vaak ad hoc gewerkt en verdwijnt alle kennis en ervaring na afloop. Het mooie van de EventCloud is dat juist de infrastructuur bewaard blijft en bij een volgend event weer inzetbaar is. Door steeds meer functionaliteiten toe te voegen uit andere ervaringen ontstaat een waardevol pakket van diensten met als einddoel: informatie als een nutsvoorziening.”

 

Grotere veiligheid, betere beleving
Een van de toepassingen die al in meerdere steden is getest, is de druktemeter functionaliteit die in verschillende evenement-apps kan worden toegevoegd. Hiermee kunnen bezoekers zien welke plekken zij het beste kunnen mijden. Ook als ergens zakkenrollers actief zijn of een programma iets uitloopt kan de organisator dit laten weten via een pushbericht. Goedhart: “Die toepassing laat zien dat slim gecombineerde data via de EventCloud de veiligheid en beleving voor bezoekers vergroot.”

 

Eenvoudig uitbreiden
De EventCloud wordt dit jaar ingezet bij het Haagse Life I Live Festival. “In 2014 hebben we hier al goede ervaringen opgedaan met het samenbrengen van data”, aldus Goedhart. “Daardoor werd er bijvoorbeeld twee keer zo snel op incidenten gereageerd. Dit jaar kunnen we de functionaliteiten relatief eenvoudig uitbreiden omdat de logboeken en de achterliggende structuur bewaard zijn gebleven. Dat scheelt stakeholders als de gemeente, de festivalorganisatie en de veiligheidsdiensten een forse investering.”

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over EventCloud? Neem dan contact met ons op via 070–343 69 00 optie 2. U kunt ook de whitepaper EventCloud aanvragen door een e-mail te sturen naar info.lokaleoverheid@kpn.com.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers