of 59221 LinkedIn

Gegevensknooppunt via het Gemnet netwerk

Reageer

AfbeeldingGemeenten beginnen met de voorbereidingen om zich aan te sluiten op het webportaal met knooppuntdiensten. Deze worden gerealiseerd door het Inlichtingenbureau in opdracht van VNG en met ondersteuning van KING. De knooppuntdiensten organiseren één toegang voor gestandaardiseerd en geautomatiseerd berichtenverkeer tussen gemeenten en aanbieders van Wmo- en Jeugdzorg. Door aan te sluiten op de knooppuntdiensten kunnen gemeenten berichten versturen aan en ontvangen van zorgaanbieders.

 

Vanaf 1 januari 2015 kunnen gemeenten die zijn aangesloten de eerste berichten uitwisselen met de zorgaanbieders. Vanaf februari 2015 is de webservicekoppeling voor de knooppuntdiensten ook klaar. Gemeenten worden hier gefaseerd op aangesloten.
 

Toegang tot het webportaal is alleen via het Gemnet netwerk mogelijk. Voor alle medewerkers die gebruik gaan maken van het webportaal is een eHerkenningmiddel met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Medewerkers van gemeenten die knooppuntdiensten willen gebruiken, kunnen nu al testen of zij vanaf hun werkplek het portaal van Inlichtingenbureau kunnen bereiken. Gebruik daarvoor deze link.

 

Meer informatie over een eHerkenningsmiddel? Ga dan naar eherkenning.kpn.com. Wilt u meer informatie over knooppuntdienst? Ga naar knooppuntdiensten.nl of  stuur een e-mail naar tickets@knooppuntdiensten.uservoice.com.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers