of 59232 LinkedIn

EventCloud krijgt subsidie toegewezen

Reageer

De EventCloud is een innovatief Smart City concept van KPN waar The Hague Security Delta veel potentie in ziet. Eind vorig jaar heeft KPN zich daarvoor ingeschreven en is KPN met de EventCloud geselecteerd.

Afbeelding

Smart City
Het afgelopen jaar hebben de activiteiten en kansen rondom Smart Cities een enorme vlucht genomen en zijn met name grote steden er druk mee bezig. Het slimmer omgaan met informatie, mensen en middelen en het centraal stellen van de burger is een belangrijke ontwikkeling. Smart City trajecten staan vooraan in het vorm en waarde geven aan nieuwe technologie zoals Big Data en Internet of Things. KPN is volop betrokken bij deze ontwikkelingen.

 

Smart Events
Succesvolle publieksevenementen in de openbare ruimte zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van een stad. Ze zijn goed voor de (lokale) economie en dragen bij aan het leefklimaat en imago van de stad. Het doel van Smart Events is ervoor zorgen dat evenementen niet alleen veilig blijven, maar ook winstgevender worden. Daardoor kunnen de kosten van veiligheid worden gedragen of gereduceerd en wordt het voortbestaan van het evenement geborgd. Smart Events maakt gebruik van de EventCloud.

 

EventCloud
De EventCloud is een onderdeel van Smart Events. De EventCloud biedt een informatieomgeving die ad hoc kan worden ingezet bij publieke evenementen in de openbare ruimte. Informatie kan op verschillende manieren aangeboden worden. Bijvoorbeeld in een dashboard met een stadskaart waarop de organisator kan zien hoe druk het ergens is, hoe de sfeer is en of er nog volle treinen onderweg zijn. Maar het kan ook een App zijn voor de bezoekers, een informatiescherm op straat of directe toegang tot bepaalde data voor de politie zodat KPN informatie kan leveren in hun bestaande systemen.

 

De subsidie
The Hague Security Delta vindt de EventCloud een mooi concept waar veel potentie in zit. Eind vorig jaar is KPN geselecteerd en heeft het maximale bedrag ontvangen, specifiek bedoeld voor de ontwikkeling van het platform.

 

En nu?
Het Life I Live festival (voorheen Koninginnenach) op zondag 26 april 2015 in Den Haag is het eerste evenement dit jaar waar KPN aan de slag gaat met de EventCloud. Wilt u meer informatie over de EventCloud? Neem dan contact met ons op via 070 – 343 69 00 optie 2. Wij zijn bereikbaar van 08.30u – 17.30u. U kunt ook een e-mail sturen naar info.lokaleoverheid@kpn.com.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers