of 59232 LinkedIn

Efficiencyslag Regionale Belasting Groep (RBG)

Reageer

KPN helpt belastinggroep RBG met efficiency

De Regionale Belasting Groep (RBG) heeft een efficiencyslag achter de rug. Die verliep perfect. RBG clustermanager Eric van Bekkum kijkt terug.

Afbeelding

De RBG is actief in de regio Schiedam en Delft, waar ze belastingen int voor gemeenten en hoogheemraadschappen. Kort geleden is de belastinggroep verhuisd. De RBG werkte eerst in de gebouwen van de hoogheemraadschappen Schieland en Delfland. Nu zit de belastinggroep in één pand in Schiedam. De verhuizing was een goede aanleiding om zaken te harmoniseren en IT anders onder te brengen. Van Bekkum: “Elke vestiging had een eigen IT-omgeving en de onderlinge communicatie werd er niet gemakkelijker op. Vanuit 2 locaties moesten via allerlei netwerkverbindingen diverse applicaties worden benaderd. En ook de telefonie was niet gelijkgeschakeld.”

 

Altijd en overal toegang

De RBG werkt nu veel efficiënter. “De verschillende netwerken zijn door KPN naadloos op elkaar aangesloten en alle applicaties worden nu probleemloos voor gebruikers ontsloten via hun portal. KPN verzorgt het technisch beheer en ziet toe op de performance en security van de applicaties en data in het KPN-datacenter. We zijn van een hoop rompslomp verlost nu alles in de cloud draait. Medewerkers loggen in bij KPN en hebben zo altijd en overal toegang tot alle applicaties en documenten. De eerste lijn helpdesk doen we zelf, de tweede lijn wordt opgepakt bij KPN.”

 

Maximale transparantie

“We beschikken nu over een stabiele, schaalbare en locatie-onafhankelijke oplossing met een ‘pay per use’-betaalconstructie” zegt Van Bekkum. “In combinatie met het dashboard van KPN hebben we altijd helder en realtime inzicht in de kosten en verbruik. Maximale transparantie, ook dankzij hun menukaart met diensten. En met de mogelijkheid thuis te werken hebben we hier minder plekken nodig dus we besparen met deze constructie ook nog eens op de locatiegebonden kosten.”

 

Ideale constructie

“Terugkijkend hebben we een goede keuze gemaakt, en niet alleen vanwege de prijs”, zegt Van Bekkum. “Eerlijk gezegd waren we eerst wat huiverig voor het grote KPN en de standaarden die we opgelegd zouden krijgen. Maar we voelden ons bij KPN als klant echt gehoord. Geen gelikte presentatie met mooie woorden maar meteen inloggen in hun omgeving voor een demonstratie. Die handen-uit-de-mouwen mentaliteit past bij ons en sloeg ook aan. In feite is het een ideale constructie: de voordelen van het grote en betrouwbare KPN datacenter in combinatie met een kleine, gespecialiseerde dienstverlener. En klachten zijn er nauwelijks.”

 

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers