of 59221 LinkedIn

Digitale Deurmat CORV

Reageer

Informatie uitwisselen in de justitiële jeugdketen

Veilig gegevens uitwisselen met jeugdbescherming en jeugdreclassering? Het is iets dat alle gemeenten vanwege het nieuwe jeugdstelsel vanaf 1 januari 2015 moeten doen. Met de dienst Digitale Deurmat CORV kan dat snel en eenvoudig. Een standalone oplossing waarmee u op tijd aan alle noodzakelijke eisen voldoet.

Waarom uitwisselen via de CORV?

In het nieuwe jeugdstelsel, dat 1 januari 2015 ingaat, krijgt u als gemeente grote verantwoordelijkheden op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Om de formele berichtenstroom tussen het justitiedomein en het gemeentelijke domein te digitaliseren en uniformeren wordt de Collectieve Opdracht Routeer Voorziening – kortweg CORV – ingezet. Iedere gemeente moet in het nieuwe jeugdstelsel aangesloten zijn op de CORV. U kunt dat als gemeente natuurlijk zelf oppakken, of het met mandaat beleggen bij een gecertificeerde instelling, zoals een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of een Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK).

 

Moeiteloos voldoen aan nieuwe taken

De Digitale Deurmat CORV van KPN Lokale Overheid is een standalone webapplicatie met daarin alle benodigde, minimale functionaliteiten om op de CORV aan te sluiten. Dit betekent dat de webapplicatie niet gekoppeld is aan andere applicaties binnen het gemeentelijke applicatielandschap. Alleen het

hoogstnoodzakelijke om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen is opgenomen. Alle drie de rollen van een gemeente kunnen hierin uitgevoerd worden: verzoeker, regisseur en toeleider. Dit betekent dat u verzoeken tot onderzoek (VTO) kunt opstellen en (ambtshalve) notificaties en zorgformulieren kunt ontvangen. De Digitale Deurmat is volledig: inclusief alles wat nodig is aan certificaten, netwerken en Digikoppeling. Met de Digitale Deurmat CORV bent u voorbereid op de eisen uit de nieuwe Jeugdwet, zonder ingrijpende aanpassingen. Wel zo eenvoudig.

 

Meer wensen? Generieke Berichten Platform!

Hebt u aanvullende wensen omtrent processen, functionaliteiten of monitoring? En wilt u als gemeente uw eigen applicatie of systeem aansluiten op CORV? Dan heef u Digikoppeling verbinding nodig. In dat geval adviseren we u het Generieke Berichten Platform. Met deze SaaS-dienst zorgt KPN Lokale Overheid voor de koppelingen, beveiliging, serviceregistraties en het volledige beheer. En u hebt slechts 1 generieke adapter voor ál uw Digikoppelingen.

 

De voordelen op een rij:

• met minimale inspanning op tijd klaar voor nieuwe taken

• veilig werken in de GemeenteCloud

• vast tarief per jaar, geen verrassingen

• volledig beheerd door KPN Lokale Overheid

 

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deze dienst of hebt u nog vragen?

Neem contact op met uw accountmanager via 070 - 343 69 00 of kijk op kpnlokaleoverheid.nl.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers