of 59250 LinkedIn

De kracht van samenwerken

Reageer

FAMO congres 8 oktober Krasnapolsky Amsterdam

De ontwikkelingen rondom samenwerken staan niet stil. Intern en extern wordt samenwerken steeds belangrijker, gemeenten opereren continu in groter wordende ketens, die vereisen dat er integraal naar de diverse zaken gekeken wordt. Gemeenten werken continu aan betere dienstverlening tegen lagere kosten, maar ondertussen blijft de winkel open. Bezuinigingen worden opgelegd, de decentralisatie van taken naar de gemeenten gaat door, waardoor de druk op de organisatie toeneemt. Anders werken is een noodzaak om alle eisen en veranderingen aan te kunnen. Een belangrijk aspect is samenwerken, zowel intern over de afdelingen heen als extern met alle betrokken ketenpartijen.

Op het FAMO congres staan we stil bij deze uitdagingen door:

  • Samenwerking belicht vanuit meerdere perspectieven door oa Joris Luyendijk; zit jij gevangen in een systeem?
  • Ervaringen delen over samenwerking met andere gemeenten en ketenpartijen
  • Netwerken om samenwerking en kennisdeling te versterken

 

Op één avond vanuit meerdere opzichten de kracht van samenwerken ervaren? Kom naar het diner pensant op 8 oktober in het Krasnapolsky (de Wintertuin), een geweldige locatie in hartje Amsterdam. Naast uw actieve deelname aan tafel, geven 3 topsprekers vanuit verschillende invalshoeken hun visie op samenwerking, waaronder:

  • Joris Luyendijk
  • Jan van Ginkel
  • Johan van der Waal, dagvoorzitter

 

Diner pensant

Tijdens het diner pensant wordt actief, met door deelnemers vooraf ingebrachte stellingen, over samenwerking gediscussieerd. Er wordt gewerktmet een techniek om samen tot het juiste besluit te komen. Vanuit verschillende perspectieven wordt naar een vraagstelling of probleem gekeken. Er wordt gebruikt gemaakt va de hoeden techniek van Edward de Bono, met maximaal 10 personen per tafel.

Het gaat uit van het idee dat mensen vaak geneigd zijn problemen steeds op eenzelfde manier te benaderen. Door de denkhoeden te gebruiken, wordt u gedwongen om het probleem ook eens van een andere kant te bekijken. Dit levert verrassend nieuwe invalshoeken en alternatieven op. Vanuit een volledig nieuw gezichtspunt bekijkt u de vraagstelling. Het wordt makkelijker om over te schakelen naar een andere manier van denken. Ineens begrijpt u de argumenten van uw collega bijvoorbeeld veel beter.

 

Meer informatie
Meer informatie over het congres vindt u op de website. Het aantal plaatsen is gelimiteerd. De prijs voor FAMO leden is € 200,- (excl btw) en € 300,- (excl btw) voor niet FAMO leden. Elke extra deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting en bij meer dan 4 personen kan een groepskorting worden opgevraagd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers