of 59236 LinkedIn

De drukte van ‘de Diginotar vervangingen’ onder controle

Reageer
Het najaar van 2011 staat u misschien nog helder voor de geest. Certificatenleverancier Diginotar ging ten onder. Dit veroorzaakte direct problemen voor lokale overheden in de uitwisseling met landelijke voorzieningen en de eigen digitale dienstverlening. De applicatieleveranciers, Landelijke Voorzieningen en de leveranciers van PKIoverheid certificaten draaiden overuren onder enorme media aandacht. Voor KPN Lokale Overheid (toen nog Gemnet) betekende het een grote toestroom van nieuwe PKIoverheid klanten.

In 2014 verwachtten wij opnieuw een  grote piek in de maanden augustus tot en met oktober. Want certificaten kennen veelal een levensduur van 3 jaar. Wij zagen 2014 als een kans om in deze cyclus in te grijpen en de piek over een langere periode uit te smeren.. Dit leidde tot een plan waar vooral met de lokale overheden, leveranciers, de landelijke voorzieningen en adviserende partijen gecommuniceerd moest worden. De communicatie startte met vooraankondigingen aan de contactpersonen in maart 2014. Ook de Overheid & ICT-beurs, gesprekken van de accountmanagers en gerichte mailingen werden hiervoor gebruikt. De PKIoverheid contactpersonen en certificaatbeheerders werden met gerichte informatie benaderd. De missie was duidelijk en er is goed door alle partijen aan meegewerkt. Het is desondanks een erg drukke periode geweest, maar de vervangingen zijn zonder grote vertragingen afgerond. Vanaf april is de vervanging in een gelijkmatig tempo uitgevoerd en in 2017 is het nu vanzelf onder controle.

 

Als laatste stap hebben de gemeenten nu alleen nog te maken met de vervanging van de certificaten voor het Digitaal Verantwoordingssysteem. Dit betreft PKIoverheid persoonlijke certificaten waarbij in 2011 voor u bepaald was bij wie u de certificaten moest bestellen. Dit keer hebt u – zoals PKIoverheid ook bedoeld is – vrije keuze en kunt u deze certificaten ook bij KPN Lokale Overheid aanvragen. Wij zijn u daarbij graag van dienst.

 

Voor meer informatie of om de certificaten te bestellen kunt u contact opnemen met KPN Lokale Overheid via 070 – 343 69 00 optie 2 of via arnold.talmon@kpn.com.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers