of 59232 LinkedIn

Bedrijven in Waalwijk altijd geholpen dankzij eHerkenning

Reageer

Wat DigiD is voor burgers is eHerkenning voor bedrijven. Dankzij deze digitale authenticatie kunnen gemeenten hun diensten veilig online aanbieden. “En dat scheelt tijd”, vertelt Moniek van Eijk, Afdelingshoofd Publiekszaken bij gemeente Waalwijk. “Tijd voor ons, maar zeker ook voor ondernemers.”

Burgers kunnen voor veel gemeentelijke zaken terecht bij een digitaal loket. “Dat is straks ook voor bedrijven mogelijk”, vertelt Van Eijk. “Het past bij deze tijd om alles online en wanneer het de burger of het bedrijf uitkomt te kunnen regelen. Ook met gemeenten.” In aanloop naar de digitale verplichting in 2015 ging de gemeente Waalwijk daarom aan de slag met eHerkenning. Na een uitgebreide testfase met softwareleverancier PinkRoccade Local Government is binnenkort de digitale dienstverlening voor bedrijven via iBurgerzaken een feit. Niet dat daarmee het fysieke loket verdwijnt. “In sommige gevallen heb je liever iemand voor je. Maar in veel gevallen voorziet eHerkenning in een behoefte.”

 

                                                    

eHerkenning

Voor uw aansluiting op eHerkenning bent u bij KPN Lokale Overheid aan het juiste adres. Via onze eHerkenningsmakelaar maakt u uw digitale dienstverlening vertrouwd beschikbaar voor de bedrijven waar u zaken mee doet. KPN Lokale Overheid is preferred partner van PinkRoccade Local Government voor eHerkenning en werkt samen met SIMgroep, Exxellence, MintLab, SigMax, TogNederland en GemeenteOplossingen.

 

Einde aan wachttijden

Een voorbeeld is de afhandeling van overlijdensaktes. Van Eijk: “Als er in een weekend veel mensen overlijden, zit maandagochtend bij ons de wachtkamer vol. Begrafenisondernemers moeten namelijk langskomen voor het opstellen van de overlijdensakte en de betaling. Als proef hebben we eerder dit jaar onze dienstverlening vereenvoudigd en konden de benodigde documenten ook gescand worden gemaild. Met eHerkenning kan straks alles digitaal. Ook de betaling.” En dat is een vooruitgang, vindt ook René Groen van uitvaartverzorger Monuta Bloemendaal regio Waalwijk. “In de huidige situatie wordt bij het gemeentelijk loket – soms na lang wachten – de overlijdensakte opgesteld. En dat terwijl de meeste benodigde informatie juist al bij een gemeente bekend is. Gelukkig maakt eHerkenning een eind aan de wachttijden en het op-en-neer rijden.”

 

Eigentijds

eHerkenning vergroot dus de flexibiliteit voor bedrijven. Maar ook voor de gemeente zelf heeft de dienst veel voordelen. Van Eijk: “Digitale aanvragen komen rechtstreeks binnen in onze backoffice, waar we ze direct kunnen oppakken. Dat voorkomt pieken in de werkbelasting, waardoor we zaken sneller kunnen afhandelen. We zijn er dan ook trots op koploper te zijn met deze eigentijdse dienstverlening.”

 

KPN Lokale Overheid is eHerkenningsmakelaar en kan voor overheden de aansluiting op het netwerk verzorgen. Meer weten? Neem dan contact op met uw accountmanager of met Arnold Talmon via 070-3436900, optie 2.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers