of 59054 LinkedIn

c2GO: ontzorging van de gemeente in het sociaal domein

Reageer

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. Daarbij komen ook veel regels, richtlijnen, en beleid om samen met de sociale omgeving van de burger en verschillende betrokken ketenpartners op de juiste manier invulling te kunnen (blijven) geven aan de zorgvraag en behoefte van jongeren, volwassenen, en werkzoekenden. De grote uitdaging: met minder geld meer voor elkaar krijgen.

Gemeenten doen veel: ze regelen bijvoorbeeld ondersteuning thuis, coördineren ondersteuningsplannen van jongeren, en begeleiden mensen naar werk. Deze taken zijn niet alleen een kwestie van de regels volgen en uitvoeren. Het vraagt ook om empathie, een luisterend oor en daadkracht.

 

Grip hebben en houden

Die daadkracht is alleen mogelijk als gemeenten grip hebben en houden op de zorg. Technische oplossingen die op de achtergrond overzicht houden, gegevens koppelen en niemand tussen wal en schip laten vallen, helpen daarbij. Zo blijft er ruimte over voor oprechte interesse en kordaat optreden om mensen de hulp te bieden die ze nodig hebben. c2GO maakt het mogelijk om op gestructureerde wijze maatwerk te kunnen bieden aan iedere burger en hier de regie over te behouden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingInfo Support B.V.         

Kruisboog 42

3905 TG  Veenendaal

T 0318 – 55 20 20

www.infosupport.com 

linda.hajema@infosupport.com

Meer nieuws

Bloggers