of 59250 LinkedIn

Gemeente en marktpartijen slaan handen ineen voor nieuw informatiedashboard

Maandag 4 juli hebben de gemeente Waddinxveen, Hot ITem, Vicrea en ABF Research officieel de ontwikkeling van een informatiedashboard afgetrapt
Reageer

Maandag 4 juli hebben de gemeente Waddinxveen, Hot ITem, Vicrea en ABF Research officieel de ontwikkeling van een informatiedashboard afgetrapt. Met dit dashboard krijgt iedereen binnen de gemeente toegang tot strategische, tactische en operationele kritische prestatie indicatoren. Hiermee speelt de gemeente in op de trend dat verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie komen te liggen. Daarmee doet het dashboard recht aan de gemeentelijke kernwaarden ‘verbinden’, ‘verantwoordelijkheid’ en ‘resultaatgericht’. De gedachte is dat iedereen zich dankzij cijfers en visualisatie bewust is van de eigen bijdrage en het effect op de (beleids)doelen.

Volledige controle met gepersonaliseerd dashboard

De nieuwe samenwerking leidt tot een leveranciersonafhankelijke oplossing genaamd Symfonie. Het dashboard werkt zoals waarstaatjegemeente.nl en is gepersonaliseerd, zodat iedereen enkel relevante en geautoriseerde informatie ziet. De eerste indicatoren zijn gericht op dienstverlening, bedrijfsvoering en het sociaal domein. De gemeente krijgt echter volledige controle over de data en indicatoren en kan de indeling en de inhoud van het dashboard eenvoudig zelf aanpassen voor nieuwe analyses en het snel beantwoorden van ad hoc vragen.

 

Samenwerking vanuit meerwaarde

In deze samenwerking doen de drie marktpartijen waar ze goed in zijn. Vicrea zorgt voor het snel ontsluiten van interne bronnen, Hot ITem zorgt voor de juiste selectie en structuur van deze data en helpt bij het definiëren van het KPI-framework en ABF combineert deze met externe open data in een overzichtelijk dashboard. Op die manier is gemeente Waddinxveen op elk moment in staat om nieuwe analyses uit te voeren en zullen nieuwe inzichten ontstaan.

 

Snelle implementatie bij andere gemeenten door standaardisatie

De gemeente heeft deze samenwerking tussen de drie partijen geïnitieerd en helpt op basis van deze eerste implementatie Symfonie verder te verfijnen en het KPI-framework te standaardiseren. Hierdoor ontstaat een totaaloplossing die voor iedere gemeente geschikt en snel te implementeren is. Gemeenten met een deeloplossing van één van de samenwerkende partijen kunnen deze snel en duurzaam uitbreiden.

 

Meer informatie?

Willem Duvalois: duvalois@hotitem.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingHot ITem B.V.

Danzigerkade 19

1013 AP Amsterdam

020-5810200

www.hotitem.nl

info@hotitem.nl


Meer nieuws

Aankomende events

Hot ITem organiseert geregeld evenementen waarin verschillende thema’s rondom Performance Improvement centraal staan.