of 59100 LinkedIn

Gemeente Apeldoorn: Vernieuwing storage leidt tot lagere TCO

Reageer

Uitgangssituatie

Omdat de storage-omgeving was afgeschreven, bekeek de gemeente Apeldoorn in 2012 de verschillende opties voor vernieuwing van de omgeving.

Het was een van de eerste klussen van teammanager Infrastructuur Erwin Laros. “De ontwikkelingen in onze sector gaan snel”, zegt Laros. “Gemeenten in onze regio ontdekken de mogelijkheden om te gaan samenwerken. Wij willen hierin een rol spelen en dat kan alleen met een professionele ICT-omgeving. We brengen momenteel onze ITIL-processen op een hoger niveau en herijken onze SLA. Prijs en beschikbaarheid zijn in die SLA uiteraard zeer belangrijke aspecten.”

Dat waren dan ook meteen de belangrijkste criteria die hij stelde aan de nieuwe storage-omgeving. De gemeente bekeek verschillende opties. “Op het moment dat wij de markt inventariseerden, was het aanbod van infrastructuur uit de cloud (IaaS) nog beperkt, er waren voornamelijk Amerikaanse leveranciers. Hoewel wij het concept wel zien zitten en denken dat we op termijn naar een hybride cloud toegroeien, viel IaaS destijds al heel snel af. Er waren met name op het gebied van privacy nog te veel onzekerheden.”

 

Lees hier meer over de oplossing, het resultaat en de toekomst

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingDell EMC Computer Systems (Benelux)

Edisonbaan 14 B

3439 MN Nieuwegein

www.netherlands.emc.com

www.datacentered.nl / www.emcblog.nl

netherlands@emc.com 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Meer nieuws

Afbeelding

 

 

Equalit: Samenwerkingsverband meerdere gemeenten

Bloggers