of 59108 LinkedIn

Drie vragen aan: Ruben Klein

AfbeeldingOp 15 oktober 2015 spreekt Ruben Klein, Senior Account Manager Benelux bij EMC Software Defined Solutions over baanbrekende technologie op onder andere het gebied van Software-Defined Datacenters. Datacentered stelde hem drie vragen over deze technologie en wat ‘disrupting companies’ onderscheidt van anderen.

Uber, Tesla, Blendle, Thuisbezorgd.nl ,allemaal voorbeelden van bedrijven die de markt flink hebben ‘opgeschud’. Welke IT-assets staan er volgens jou aan de basis van hun succes?
De voorbeelden hebben één ding gemeen, significante (wereldwijde) groei binnen een korte tijd. Om de IT-assets mee te laten groeien in een ‘on-demand model’ dat de business kan volgen is een hoge mate van standaardisatie en automatisering nodig. Dit kan alleen in een software-georiënteerde oplossing waarbij de onderliggende industriestandaard hardware of cloud provider services, door de software automatisch maximaal wereldwijd wordt benut.

 

Een ander belangrijk onderdeel is dat de diensten die deze partijen leveren openstaan voor interactie van personen en applicaties om hen heen. De zogenoemde Application Programming Interfaces (API) maken het mogelijk om op een éénduidige manier applicaties samen te laten werken. Hierdoor verspreiden de diensten van deze aanbieders zich razendsnel uit door een eco-systeem van gebruikers en aanbieders.

 

Kun jij in een paar zinnen beschrijven wat de voordelen zijn van een Software-Defined Datacenter?
Elk datacenter heeft als doel de juiste (hoeveelheid) IT-middelen aan de juiste applicatie of ‘workload’ te bieden. Deze middelen bestaan uit drie onderdelen rekenkracht, informatieopslag en netwerkverbindingen. Het ultieme doel is om in plaats van een suboptimale set van deze drie onderdelen ieder onderdeel individueel aan te passen op de behoefte van dat moment en dit automatisch op-en af te schakelen. Met een Software-Defined Datacentre is het mogelijk deze vraag- & aanbodmix just in time te leveren tegen de beste kosten.

 

Op 15 oktober 2015 spreek jij tijdens een expertsessie over baanbrekende technologie. Kan je vast een tipje van de sluier oplichten?
De sessie zal gericht zijn op de EMC-onderdelen die passen binnen een Software georiënteerde IT-strategie voor klanten. De voordelen die dit biedt stellen organisaties in staat om IT net zo snel en flexibel in te zetten als bijvoorbeeld Uber, Tesla, Blendle, Thuisbezorgd.nl. Hierdoor kan IT een echte enabler worden van de business zonder beperkingen van inflexibiliteit, snelheid van levering en kostprijs. Technische beschikbaarheid van open-API’s, industriestandaard hardware en open source software zijn belangrijke kenmerken van deze oplossingen.

 

Meer weten? Schrijf u dan nu in voor de expertsessie op 15 oktober.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingDell EMC Computer Systems (Benelux)

Edisonbaan 14 B

3439 MN Nieuwegein

www.netherlands.emc.com

www.datacentered.nl / www.emcblog.nl

netherlands@emc.com 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Meer nieuws

Afbeelding

 

 

Equalit: Samenwerkingsverband meerdere gemeenten

Bloggers