of 59100 LinkedIn

Dell EMC Nederland

Voor organisaties in de publieke sector is een effectieve en betrouwbare informatiehuishouding onmisbaar.

Niet alleen om gestalte te geven aan de opgedragen maatschappelijke taak, maar vooral ook om optimaal invulling te geven aan de gewenste voortrekkersrol. EMC helpt overheidsorganisaties hierbij, als marktleider op het gebied van totaaloplossingen voor informatieopslag, -beheer, -distributie en -beveiliging.

 • Onze wereld wordt gevoed door continue stromen digitale data. De continuïteit van die datastroom is de voorwaarde dat organisaties kunnen blijven functioneren

  Regisseer uw eigen datastromen

  Reageer

  Stel dat het KNMI enkele dagen geen meteorologische data zou ontvangen. Wat zou dat voor consequenties hebben voor hun bedrijfsvoering? Of de verkeersleiding op Schiphol enige tijd geen radarinformatie. Of de beurshandelaar enkele uren geen beursdata.

 • 2017 wordt het jaar van de IoT Officer en een zelfherstellende toekomst. Vijf voorspellingen voor 2017

  2017 wordt het jaar van de IoT Officer en een zelfherstellende toekomst

  Reageer

  Ben je van mening dat je dit jaar al veel ‘disruptie’ hebt gezien? Zet je dan schrap voor 2017, want er zit nog veel meer in het vat. Gevestigde bedrijven worden buitenspel gezet en uit de markt geïnnoveerd door digitale start-ups. Een op de twee organisaties twijfelt of het binnen vijf jaar nog wel bestaat. Te midden van de disruptie zijn er gelukkig ook veel mogelijkheden. Heel veel zelfs. Jeff Clarke, vice-chairman of Operations & president of Client Solutions bij Dell zet de zeven belangrijke trends voor 2017 op een rij. Deze zullen ongetwijfeld de manier waarop je zaken doet veranderen.

 • Digitale transformatie blijkt vaak te mislukken. Deze vijf basisingrediënten doen de kans op succes enorm toenemen

  Digitale transformatie blijkt vaak te mislukken

  Reageer

  Eelco Wanders, Country Manager van Dell EMC Nederland schreef onderstaand verhaal dat eerder is gepubliceerd op de website van Computable.

  Uit onderzoek van analistenbureau IDC blijkt dat veel digitale transformatieprojecten van de afgelopen tijd niet succesvol waren. Bij minder dan de helft wordt daadwerkelijk alle doelen behaald. Vaak krijgt it hiervan de schuld omdat het de snelheid om nieuwe markten aan te boren en om te reageren op de competitie, niet zou kunnen bijbenen. Of dat nu werkelijk de oorzaak is of niet, het loont om transformatietrajecten op de rit te krijgen. De bedrijven die hier wel succesvol in zijn, laten de concurrentie namelijk ver achter zich.

 • 9 manieren waarop analytics een stad slimmer maakt

  Reageer

  AfbeeldingDeze week vindt het Smart City Event plaats in Amsterdam. Voor de meesten van ons roept de term smart city beelden op van talrijke sensoren die gegevens verzamelen over zaken als verkeerspatronen en energieverbruik. Veel overheidsorganisaties denken ook “Dat is niet voor ons. Wij zijn nog niet zover”. Dit is een gemiste kans, want iedere organisatie die gegevens verzamelt is in de positie deze te gebruiken om daarmee een slimmere stad voor burgers te creëren.

 • De maatschappelijk meetbare overheid

  Reageer

  AfbeeldingIn het bedrijfsleven heeft vanaf de millenniumwisseling een kentering plaatsgevonden ten aanzien van de rol én betekenis van het bedrijfsleven in en voor de maatschappij. Dit vinden we terug in de colleges die nu worden gegeven onder de titel Corporate Social Responsibility (CSR). Net zoals ik in mijn vorige blog  een drieledig fundament heb benoemd van de WRR voor de nieuwe Informatieoverheid, zo vinden we in  bedrijfsleven onder de vlag van CSR de interessante driehoek van de drie ‘P’s’: People – Planet – Profit.

 • Digital Cities… een introductie

  Reageer

  AfbeeldingVan 7 tot en met 10 juni vindt het Smart City Event 2016 plaats in de Amsterdam Arena. EMC is een van de strategische partners van dit internationale event waarin allerlei stakeholders op het gebied van slimme steden elkaar ontmoeten en inspireren.

 • Drie vragen aan: Ruben Klein

  Reageer

  AfbeeldingOp 15 oktober 2015 spreekt Ruben Klein, Senior Account Manager Benelux bij EMC Software Defined Solutions over baanbrekende technologie op onder andere het gebied van Software-Defined Datacenters. Datacentered stelde hem drie vragen over deze technologie en wat ‘disrupting companies’ onderscheidt van anderen.

 • Data loss en ongeplande down time

  Reageer

  Afbeelding3,2 Miljard euro verdampt jaarlijks in Nederland ten gevolge van ‘data loss’ en ‘unplanned down time’

  71% van de bedrijven is niet 100% zeker of data volledig te herstellen is na een verstoring. Dat is opvallend veel. Stel je voor dat je dit vergelijkt met de brandverzekering op je koophuis.  Je betaalt jarenlang je premie , terwijl je niet zeker weet of de verzekering wel gaat uitkeren als je huis afbrandt. Dat zou niemand accepteren.

 • Drie vragen aan Willem Zwijgers - Equalit

  Reageer

  Afbeelding2 oktober j.l vond het EMC Forum plaats in De Fabrique te Utrecht. Een van de sprekers was Willem Zwijgers, unitleider bij Equalit, het Shared Service Center ICT dat is opgericht door de gemeente Oosterhout. Donderdag stond Willem ‘on stage’, maar Datacentered stelde hem voorafgaand vast drie vragen over hoe gemeentes in Nederland omgaan met het thema ‘Redefine’.

 • Drie vragen aan: Gerard Kemkers

  Reageer

  AfbeeldingOp 2 oktober 2014 vindt het EMC Forum plaats in De Fabrique te Utrecht. Een van de keynote-sprekers is Gerard Kemkers, een van de meest succesvolle schaatscoaches die Nederland ooit heeft gehad en zelf winnaar van een olympische medaille. Datacentered stelt hem aan de vooravond van het EMC Forum vast drie vragen over de link tussen schaatsen en IT.

 • Drie vragen aan: Wouter Kolff

  Reageer

  AfbeeldingFlash-technologie is niet een hele nieuwe technologie. Wereldwijd maken consumenten al jaren gebruik van flash drives en micro chips voor het opslaan van data. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat de technologie ook voet aan wal zette in de enterprise IT-wereld. Daar maakt flash-technologie nu snel furore als onmisbare basis voor ‘het derde platform’. Drie vragen aan Wouter Kolff, Field Senior Technologist van EMC over deze technologie en wat we daarvan kunnen en nog mogen verwachten.

 • 3 vragen aan Rashmi Knowles

  Reageer

  AfbeeldingVolgende week donderdag 24 april vindt de RSA Security Summit plaats in Amsterdam. Tijdens dit evenement worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en voor het managen van risico’s besproken. Rashmi Knowles, RSA Chief Security Architect, is een van de sprekers. Wij stelden haar alvast drie vragen over een aantal actuele onderwerpen.

 • Software Defined Storage Deel IV

  Reageer

  AfbeeldingNa virtuele servers en een eerste begin met de virtualisatie van netwerken, zien we nu software defined storage op ons afkomen. Analisten zijn opmerkelijk positief over deze ontwikkeling, omdat we daarmee in hun ogen eindelijk grip krijgen op een van de lastigste (en kostbaarste) problemen van de IT-afdeling: de wildgroei aan storage-systemen die vaak 1-op-1 gekoppeld zijn aan applicaties. Maar hoe werkt het nu precies en hoe kijken analisten aan tegen SDS-oplossingen als EMC’s ViPR?

 • 3 vragen aan Coen Bos

  Reageer

  Eén jaar aan het roer van EMC Nederland

  Coen Bos was op 1 februari 2014 precies één jaar country manager van EMC Nederland. We blikken met hem terug op zijn eerste jaar bij EMC dat hij met zeer mooie resultaten heeft afgesloten. Wat waren de hoogtepunten en hoe gaat hij de stijgende lijn in 2014 voortzetten? Wat zijn daarvoor de plannen? Drie vragen aan de jubilaris. 

 • Drie vragen aan: Vic Bhagat

  Reageer

  AfbeeldingVic Bhagat is Executive Vice President, Enterprise Business Solutions en Chief Information Officer bij EMC en houdt zich derhalve dagelijks bezig met de IT-organisatie van het bedrijf. Datacentered stelde hem drie vragen over wat o.a. ‘Transformatie’ betekent voor zijn werk bij EMC.

 • Alles in IT verandert snel, ook back-up!

  Reageer

  AfbeeldingIn de ruim vijftien jaar dat ik werkzaam ben in de IT wereld, zijn de ontwikkelingen met betrekking tot back-up de laatste jaren flink geëvalueerd.

   

  Omdat de hoeveelheid data enorm is toegenomen – en nog steeds stevig groeit – moet de techniek slimmer worden, om al deze data efficiënter te kunnen opslaan binnen de gestelde eisen. Deduplicatie is een voorbeeld van zo’n slimmere techniek. Naast uitgebreidere rapportages, wordt ook een hogere performance geëist en wil het management meer inzicht hebben. Kortom, de eisen ten aanzien van back-up nemen toe.

 • Het derde platform

  Reageer

  AfbeeldingGastblog van Coen Bos

  Mobiel, cloud, big data, sociale media: deze vier modewoorden vatten perfect samen waar IT-verkopers én IT-afdelingen vandaag de dag mee worden geconfronteerd. De gebruiker grijpt steeds meer naar mobiele apparaten om te surfen of zakelijke gegevens te bekijken. We zullen al die toepassingen dan ook compleet anders moeten aanleveren dan we tot nu toe gewend waren.

 • Back it up… and do it again!

  Reageer

  AfbeeldingEr is op z’n zachtst gezegd ‘room for improvement’ bij de gegevens-backup van veel grote Nederlandse ondernemingen. Dat is de belangrijkste conclusie die we kunnen trekken uit het onderzoek dat EMC vandaag openbaar heeft gemaakt. De cijfers waarop EMC zich baseert komen uit assessments die het bedrijf de afgelopen maanden deed bij organisaties in de Benelux meer dan 1.000 werknemers.

 • De impact van Big Data

  Reageer

  AfbeeldingHans Timmerman spreekt volgende week dinsdag, 22 januari, op het Big Data Forum in Almere over de toekomst van Big Data en de impact van Big Data op de wereld om ons heen. De organisatie stelde Hans alvast een aantal vragen hierover. Lees hieronder het volledige artikel, dat overigens ook is verschenen op de website van het Big Data Forum.

 • ‘3 vragen aan’: Jeroen van der Plank

  Reageer

  AfbeeldingHet is niet moeilijk voor te stellen dat Big Data binnen mediabedrijven een belangrijk onderwerp is. Zo verwacht de 538 Groep, het bedrijf achter Radio 538, SLAM FM, Radio 10 Gold en de digitale TV-kanalen TV538 en SLAM!TV, de komende drie jaar maar liefst 100 Terabyte aan data op te slaan. Om klaar te zijn voor de toekomst werkten EMC en iRent samen met de 538 Groep aan een nieuwe storage-omgeving. Capaciteit was daarbij niet de enige uitdaging, het bedrijf verhuisde in 2012 waardoor alle bedrijfsonderdelen vanuit zes locaties werden samengebracht op één locatie. Er moest dus een geïntegreerde infrastructuur worden gecreëerd. We spraken hierover met Jeroen van der Plank, IT Coördinator bij 538.

AfbeeldingDell EMC Computer Systems (Benelux)

Edisonbaan 14 B

3439 MN Nieuwegein

www.netherlands.emc.com

www.datacentered.nl / www.emcblog.nl

netherlands@emc.com 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Afbeelding

 

 

Equalit: samenwerkingsverband meerdere gemeenten