of 59100 LinkedIn

De katalysatoren van de Hybride cloud

AfbeeldingWe spreken tegenwoordig veel over hybride clouds, maar wat voor betekenis heeft dat eigenlijk voor de bedrijfsorganisatie? Op 19 mei aanstaande organiseren we een openbare Twitter-chat hierover in een #HybridCloudChat. Een nieuwe manier om met klanten en andere geïnteresseerden via Twitter gedachten, ideeën en mogelijkheden uit te wisselen over wat er op dit gebied allemaal gebeurt. En dat kan helpen in de besluitvorming. Er is namelijk niemand die zal zeggen: “Weet je wat? Vanuit strategische overwegingen is een hybride cloud precies is wat ik nodig heb. We starten er direct mee.”

Iedere organisatie heeft te maken met legacy. Elke IT-verantwoordelijke heeft een vele prangende issues die actief aandacht vragen. En de business heeft alweer nieuwe prioriteiten op de agenda gezet. De kosten moeten omlaag terwijl de performance en functionaliteit omhoog moeten.

 

Kortom, we weten intussen best dat hybride clouds de stip op de horizon zijn waar we als IT-organisatie naar toe moeten. Maar hoe zetten we nu die eerste stap en de daarop volgende? Plus wanneer? En met wie? Meer vragen die leven zijn: hoe gaan we die transformatie vorm geven? Hoe gaan we verbouwen terwijl de verkoop doorgaat? Hoe kunnen we van pijnpunten katalysatoren maken om de IT-transformatie in gang te zetten?

 

Voorsorterend op de chat, geef ik alvast wat inzichten. Want uit ervaring bij andere bedrijven en organisaties kan de oplossing gezocht worden op drie gebieden:

 

  • Mensen
    Van CEO tot ondersteunde lijnfunctionaris, we hebben allemaal een verschillende behoefte aan IT-ondersteuning om ons werk te kunnen uitvoeren. Als de CEO een nieuwe manier van klantondersteuning wil, dan is het de taak van IT deze uitdaging aan te gaan en een systeem te leveren dat aan die nieuwe wensen voldoet. Maar als ontwikkelaars gefrustreerd raken door de beperkte slagkracht van IT om adequaat resources te leveren, zullen zij wellicht hun oplossing elders zoeken. Met als consequentie Shadow-IT en de daarbij behorende consequenties van onbeheerde datastromen, non-compliance en onzichtbare kosten.
  • Proces
    Wat gebeurt er als er nieuwe wetten, regels of bedrijfsprocessen komen die de bestaande informatiehuishouding niet (meer) aan kan? Opeens moet je data andere bewaartermijnen geven. Moeten er nieuwe analytics kunnen worden toegepast, waar nieuwe data-opslag voor nodig is. Data-opslag die niet binnen de huidige infrastructuur past. Bij veel organisaties bestaat de behoefte, en vaak zelfs noodzaak, om op korte termijn nieuwe vormen van data-opslag en data-management te ontwikkelen en te implementeren.
  • Techniek
    Het updaten van applicaties moet versnellen en vraagt om nieuwe platformen. Sommige applicaties zijn binnenkort ‘end-of-life’ en moeten dringend ge-update worden. Ook servers en opslag zijn aan vervanging toe. Is ‘converged’ een mogelijkheid om deze vervanging sneller te kunnen realiseren? Is er meer in bouwstenen te denken die makkelijker – en vooral sneller – kunnen worden ingezet? Een flexibeler, schaalbaar netwerk dat beter te beschermen is tegen cyberaanvallen?

 

Deze vragen hebben een ding met elkaar gemeen. Ze gaan allemaal over meer flexibiliteit, meer schaalbaarheid, een betere kostenbeheersing en meer integrale automatisering van de systemen die uw infrastructuur vormen. Juist hier kan de hybride cloud helpen die stap voorwaarts mogelijk te maken. Genoemde uitdagingen zijn bij veel van onze klanten de katalysatoren voor de hybride cloud geweest. Namelijk de combinatie van uw eigen gestandaardiseerde IT-keuken en een gestandaardiseerde IT-services keuken daarbuiten. Dus van een IT-supermarkt, een IT-distributeur, IT-groothandel of eventueel een IT-cateraar, die op specifieke momenten specifieke services kan leveren. Wellicht vergelijkbaar met de reclameleus: ‘een beetje van jezelf en een beetje van de cloud….

 

Met klanten en potentiële klanten voer ik veel gesprekken hierover. Hoe kan uw nieuwe informatiehuishouding eruit zien, in een wereld waarvan je een deel zelf blijft doen en waar je een ander deel door derden laat uitvoeren? Hoe ga je die ‘make-or-buy’ beslissing voorbereiden, maken en uitvoeren? Wie kunnen die externe providers zijn? En wanneer moet je sommige diensten zelf blijven ontwikkelen en/of leveren?

 

Europese online discussie
Kom op 19 mei meepraten met ons over deze vraagstukken en mogelijkheden. Om 13.00 uur starten we met een groep ervaren EMC-medewerkers een Europese discussie op Twitter. Dit onder de naam #HybridCloudChat. We hebben online een illustrator beschikbaar die de vraagstukken verduidelijkt in schetsen en daarmee de conversatie stroomlijnt. Wellicht weet hij van uw uitdaging een helpende en mogelijk ook oplossende schets te maken.

 

Ben benieuwd of u op 19 mei ook van de partij bent. Log in via: www.crowdchat.net/hybridcloudchat

 

Hans Timmerman 2 chatsessie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingDell EMC Computer Systems (Benelux)

Edisonbaan 14 B

3439 MN Nieuwegein

www.netherlands.emc.com

www.datacentered.nl / www.emcblog.nl

netherlands@emc.com 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Meer nieuws

Afbeelding

 

 

Equalit: Samenwerkingsverband meerdere gemeenten

Bloggers