of 59100 LinkedIn

Dataverlies en down time IT-systemen kost Nederland 3,2 miljard euro per jaar

Reageer

Wereldwijde verlies bedrijfsleven geschat op 1.360 miljard euro
EMC presenteert de resultaten van wereldwijd onderzoek onder 3.300 organisaties in 24 landen, waaronder Nederland. Hieruit blijkt dat bedrijven het afgelopen jaar wereldwijd 1.360 miljard euro misliepen door dataverlies en ongeplande down time van IT-systemen. Het aandeel van het Nederlandse bedrijfsleven hierin is meer dan 3,2 miljard euro. Daarbij is 275 miljoen euro toe te schrijven aan het daadwerkelijke verlies van gegevens. Bedrijven verloren gemiddeld 400 procent meer data dan in 2012. Dat is zorgwekkend, omdat zeker 72 procent van de organisaties in Nederland er niet zeker van is dat zij hun activiteiten kunnen hervatten na een ramp of verstoring.

 

Typisch Nederlands

 • Nederlandse bedrijven hebben in de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 360 gigabyte aan data verloren per bedrijf. Dat is het equivalent van ongeveer vier miljoen e-mails en een kostenpost van omgerekend 128.000 euro.
 • Een van de redenen daarvan is ongeplande down time. Het gemiddeld aantal uren down time bij Nederlandse bedrijven de afgelopen twaalf maanden is 25, dat is meer dan 3 werkdagen.
 • Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat Nederland ver vooruit loopt op het wereldwijde gemiddelde, het de Europese koploper is en ‘we’ wereldwijd op nummer 3 staan (boven de VS en UK) als het gaat om ‘volwassenheid’ van backup- en recovery-strategieën en implementaties.

 
Impact van dataverlies en uitvallen IT-systemen
Hoewel het aantal incidenten wereldwijd afneemt, groeit de hoeveelheid data die verloren gaat per incident explosief:

 • 64 procent van de ondervraagde bedrijven wereldwijd heeft het afgelopen jaar last gehad van dataverlies of down time. 
 • De gemiddelde hoeveelheid gegevens die bedrijven wereldwijd zijn kwijtgeraakt de afgelopen twaalf maanden is 2,33 TB. 
 • De grootste commerciële gevolgen van dataverlies of uitval van systemen voor Nederlandse bedrijven zijn productiviteitsverlies (49 procent), verlies van inkomsten (25 procent) en vertraging van productieontwikkeling (29 procent).

 
Beste voorbereiding

 • Wereldwijd heeft slechts 2 procent van de bedrijven zijn dataprotectie echt goed op orde, 87 procent loopt serieus achter op schema. 
 • China, Hong Kong, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten zijn gemiddeld het beste voorbereid. Zwitserland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten hebben nog een (soms grote) slag te slaan.

 
Nieuwe trends
Zakelijke trends op het gebied van Big Data, mobility en de hybride cloud creëren nieuwe uitdagingen en stellen andere eisen aan de beschikbaarheid en bescherming van data:

 • 51 procent van de bedrijven heeft geen herstelplan om weer snel aan de slag te kunnen na een ramp of verstoring op een van deze gebieden; slechts 6 procent heeft een plan voor alle drie de technologieën klaarliggen (Big Data, mobility, hybride cloud).
 • 62 procent  vindt het moeilijk om toepassingen op het gebied van Big Data, mobility en de hybride cloud te beschermen. In Nederland ligt dat percentage op 55 procent.
 • Aangezien 30 procent van alle primaire gegevens op een of ander manier in de cloud staat opgeslagen, kan dit leiden tot een groot verlies en problemen om de data weer up and running te krijgen. 

 

“Dit onderzoek laat zien wat de enorme impact van ongeplande down time en dataverlies is voor bedrijven wereldwijd, maar ook voor Nederland”, zegt Hans Timmerman, CTO EMC Nederland. Als 62 procent zegt dat ze het moeilijk vindt om data in hybride clouds, Big Data en data op mobiele apparaten te beschermen, dan begrijp ik dat ze het gevoel hebben niet goed voorbereid te zijn. We willen met dit onderzoek de aandacht van IT-managers en beslissers wekken. Dat ze de tijd nemen stil te staan en na te gaan of de huidige dataprotectiestrategie in lijn is met de doelstellingen van het bedrijf, zowel op de korte als lange termijn.”

 

Klik hier voor alle resultaten van het onderzoek. Bekijk hier de infographic. Een presentatie met de specifiek Nederlandse resultaten is verkrijgbaar via deze link.

 

----

 

Methodologie
Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne onder IT-beslissers van organisaties met meer dan 250 werknemers. In totaal deden er 3300 respondenten uit 24 verschillende landen aan mee. Het onderzoek is uitgevoerd onder 125 Nederlandse IT-beslissers en is tussen augustus en september 2014 afgenomen.

 

Over EMC
EMC Corporation is wereldwijd leider in het ondersteunen van bedrijven en service providers bij de transformatie van hun IT-activiteiten en de levering van ‘IT as a service’. Cloud computing is daarbij van fundamenteel belang. Door inzet van innovatieve producten en diensten versnelt EMC de transitie naar de cloud en helpt IT-afdelingen met het opslaan, beheren, beveiligen en analyseren van hun meest waardevolle bezit - informatie - op een flexibele, betrouwbare en kostefficiënte manier. Meer informatie over EMC op netherlands.emc.com.
 

Voor meer informatie
EMC
Angelique van der Kroft
T. 030 630 50 00
E. angelique.vanderkroft(at)emc.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Paul Maris
T. 0317 410 483
E. emc(at)whizpr.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingDell EMC Computer Systems (Benelux)

Edisonbaan 14 B

3439 MN Nieuwegein

www.netherlands.emc.com

www.datacentered.nl / www.emcblog.nl

netherlands@emc.com 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Meer nieuws

Afbeelding

 

 

Equalit: Samenwerkingsverband meerdere gemeenten

Bloggers